Aallon suvun naiset aiheena opastetuilla kierroksilla Alajärvellä

Jälleen alkavat mielenkiintoiset opastukset vieraille ja omille asukkaille Alajärvellä. Oppaana toimii ex-kulttuurisihteeri Liisa Heinilä, jolla on pitkä kokemus ja laajaa tietoa eri Aalto-kohteista ja Alajärven kulttuurihistoriallisesti merkittävistä alueista ja paikoista.

Aalto-aiheissa uutta on Aallon suvun naiset Alajärvellä. Haastattelujen perusteella on koottu aikajärjestyksessä tietoja Mammusta, rakkaasta äitipuolesta sekä puolisoista Ainosta ja Elissasta ja muista lähipiirin naisista. Opas tietää paljon myös perheitten harrastuksista ja sosiaalisesta kanssakäymisestä Alajärven virkamiesten ja muiden lähellä olleiden kanssa. Laajoja haastatteluja on tehty 1980-1990 -luvuilta alkaen, jolloin oli vielä elossa jopa yksi nuorisoseuran rakennusmiehistä, jolle dipl.arkkit. Alvar Aalto on antanut työtodistuksen. Se näytetään.

Aallon Alajärven rakennukset ovat opastuksen runkona. Rakennuksesta toiseen siirryttäessä kuullaan niihin liittyviä juttuja.

Hautausmaalla paikallishistoriaa

Hautausmaa-kierrokset alkavat tapulin juurelta, ensimmäinen maanantaina 17.6. klo 13. Tarkemmat tiedot kuullaan 5-8 kohteesta. Opastuksessa kerrotaan paikallishistoriaa koko Suomenkin historiaan liittyen joukkojen ja henkilöiden välityksellä. Seuraava kierros on juhannuksen jälkeisellä viikolla.

Kirkossa on valvojat ja oppaat, jotka esittelevät kirkkoa. Tästä tietoa seurakunnan ilmoituksissa.

Hautausmaa-kierros kestää noin tunnin puolitoista. Siihen voidaan liittää vielä hautausmaan ulkopuolella olevat muistomerkit ja ulkoveistokset.

Antti Maasalon liittymäteoksista annetaan pyydettäessä esitteet omia kierroksia varten.

Opastuksista voi tiedustella sähöpostitse osoitteesta liheinil@japo.fi