Alajärveläiset opiskelijat lähtivät kielikylpyyn Kölniin, lue matkakertomus!

Miljoonan asukkaan kaupunki Köln valikoitui meidän saksan ryhmien matkakohteeksi tänä vuonna. Kaupunki osoittautui viihtyisäksi ja kokemisen arvoiseksi.

Matkaamme osallistui saksaa lukeneita oppilaita Alajärven yläkoulusta yhdeksän ja lukiosta kuusi oppilasta. Matkan valvojina toimivat yläkoulun ja lukion saksan sekä ruotsin opettajat Taina Saukko ja Päivi Höykinpuro.

Lähdimme reissuun 6. toukokuuta. Helsingistä lähtenyt lento laskeutui Düsseldorfin lentokentälle, jonka jälkeen matkamme taittui junalla Kölnin päärautatieasemalle. Jo junasta näimme vilahduksia Kölnin tunnetuimmista nähtävyyksistä, joihin kuuluvat kuuluisa Kölnin tuomiokirkko, Rein sekä virran ylittävä silta. Pitkän matkustuspäivän jälkeen kävelimme hotelli Bergiin, joka onneksemme sijaitsi aivan Kölnin keskustassa. Hotellilta oli erittäin helpot kulkuyhteydet ja reitit kaikkialle Kölnin yleisille nähtävyyksille ja ostoskaduille.

Vaikka Köln onkin vilkas ja suuri kaupunki, sen ilmapiiri oli levollinen ja miellyttävä. Kaupungin vehreät puut ja nurmialueet kukoistivat jo kevään ollessa pitkällä. Sää oli hyvin suotuisa matkalle, johon kuului paljon kaupungilla kiertelyä ja kävelemistä. Kuljimme muun muassa Kölnin puistoalueen läpi sekä Reinin rannan vierustaa, jonka varrelta näkyi hienosti joelle ja sillalle. Hyppäsimme myös Reinin yli kulkeviin vaijerihisseihin, joista näkyi pitkästi Kölnin eri puolille. Jännittävän kokemuksen lisäksi kaupungin kokemiseen kuului olennaisena osana shoppailupaikkojen läpikäyminen. Shoppailu oli kieltämättä mukavan rentoa, mutta Kölnin keskustassa sijaitseva eläintarha toi aivan uudenlaisia elämyksiä kauniilla flamingoillaan, eksoottisilla seeproillaan, elefanteillaan ja kirahveillaan. Eläintarhan lisäksi kävimme Kölnin tuomiokirkossa, jossa ihastelimme sen korkeita ja vahvoja pylväitä, yksityiskohtaisia lasimaalauksia ja ainutlaatuista goottilaista arkkitehtuuria. Kirkko oli hyvin näyttävä ja jopa niin suuri, että sitä oli vaikea mahduttaa kuviin.

Koska kyseessä oli saksan ryhmän matka, me matkalaiset pääsimme kartuttamaan kielitaitoamme reissun aikana. Puhuimme saksaa erilaisissa tilanteissa, kuten kassoilla ja neuvoa kysyttäessä. Vaikka kieli oli varsinkin meille yläkoululaisille vielä melko uusi, se kehittyi kohisten matkan aikana. Saksan kielen käyttäminen arkitilanteissa oli haastavaa, mutta se rohkaisi käyttämään ja harjoittamaan kieltä vielä enemmän.

Takaisin Suomeen saavuimme illalla 9. toukokuuta. Matka oli kokonaisuudessaan onnistunut sekä kokemusten että kielen harjoittamisen osalta. Olemme onnekkaita, että koulumme tarjoaa mahdollisuuksia ulkomaanmatkoille, niin Saksaan kuin moniin muihinkin maihin. Matkustaminen tuo paljon ikimuistoisia kokemuksia ja arvokkaita opetuksia, joita voimme kantaa pitkälle tulevaisuuteemme.