Alajärvelle EU-kriittisen kansalaismedian keskus

ALAJÄRVI

Erkko-media ja Verkkomedia, määrittelee Alajärven Kotakankaalle juuri asettunut teatteriohjaaja ja kansalaisaktivisti Janus Putkonen kaksi erisisältöistä mediaa.

Verkkomedia on pari vuotta sitten nettiin syntynyt vaihtoehtomedia, aktiivisten kansalaisten ja kansalaisaktivistien toimittama uutispalvelu, jota Putkonen luotsaa päätoimittajana.

Sen tavoitteena on nostaa esiin asioita ja ääniä, joista valtamedia vaikenee, lähteinään valtapolitiikan oppositiovoimat.

Uutisten tekijöitä ja median seuraajia yhdistävät EU-kriittisyys, huoli globalisaatiosta ja Suomen itsenäisyydestä – eli Itsenäisyyspuolueenkin kantavat ajatukset.

– Läheisiä ryhmiä on muitakin, mm. Suomen Kilpi, kertoo Putkonen.

 

Asuin- ja työyhteisö

 

Nyt median keskuspaikka on pystytetty suurten voimalinjojen kupeeseen, entiselle Imatran Voiman alueelle Iiruun ja Möksyn rajamaille, Itsenäisyyspuolueen puheenjohtaja Antti Pesosen kotimaisemiin.

Verkkomedian toimittaminen on vain yksi osa laajaa kokonaisuutta, joka Kotakankaalle on juuri rakentumassa. Entiset Imatran Voiman kiinteistöt ympäristöineen luovat puitteet aatteelliselle asuin- ja työyhteisö Kilvenmaalle.

Kaupat alueesta on juuri tehty.

Kilvenmaasta tulee Putkosen mukaan koti paitsi yhteisön asukkaille, heitä yhdistävälle aatteelle.

– Jotta henki voi elää, se tarvitsee paikkoja, joissa se voi kasvaa.

Aiheesta lisää Järviseutu-lehdessä 4.9.