Alajärven 4H:lla monenmoista tekemistä Alajärvellä ja Lehtimäellä - Lapset ja isovanhemmat Karhulaavulle, myös Heppakeppari -päivä

Alajärven 4H järjestää syyslomalla monenlaista tekemistä niin Alajärvellä kuin Lehtimäelläkin.

Syysloman aloittaa Alajärven 4H:n LuontoOn-hankkeen ja Eläkeliiton Alajärven yhdistyksen yhteistyössä järjestämä Lapset ja isovanhemmat -ulkoilutapahtuma.

Tapahtuma on maanantaina 18.10. klo 13-15 Alajärven keskustan kuntoradan laavulla. Tapahtumassa lapsilla ja isovanhemmilla on muun muassa mahdollisuus tutkia yhdessä lähimetsää luonnontutkimusvälineistöllä, paistaa makkaraa laavulla ja nauttia lämmintä juotavaa sekä viettää mukavaa lomapäivää yhdessä.

Mukaan tarvitaan vain ulkoiluun sopiva vaatetus ja iloista mieltä!

Lapsi on tervetullut tapahtumaan myös jonkun muun aikuisen kanssa, kuten kummin tai oman vanhemman. Tapahtuman tekee loistavaksi se, että jos lapsella ei ole aikuista kenen kanssa tulla, niin tapahtumaan on lupautunut muutamia varaisovanhempia Eläkeliiton Alajärven yhdistyksestä, joiden kanssa lapsi voi viettää tapahtuma-ajan.

Jos lapsi tarvitsee varaisovanhemman tapahtuman ajaksi, niin siitä tarvitsee ilmoittaa etukäteen Alajärven 4H:n Mari Kaunistolle.

Alajärven 4H:n LuontoOn-hanke on Aisaparin rahoittama, ensivuoteen jatkuva hanke, jonka tavoitteena on muun muassa vahvistaa lasten ja nuorten positiivista luontosuhdetta.

Alajärven 4H:n syysloma jatkuu Heppakeppari-päivällä heti tiistaina 19.10.

Päivä järjestetään Alajärven 4H-kellarilla klo 10.00-15.00. Samanlainen Heppakeppari-päivä järjestetään myös Lehtimäellä Nuorisoseuralla torstaina 21.10. klo 10.00-15.00. Päivään kuuluu heppastelua keppihevosilla ja muuta mukavaa tekemistä. Mukaan omat eväät, ulkoiluun sopiva vaatetus ja halutessaan voi ottaa myös oman keppihevosen.

Keskiviikkona kokataan! Eli keskiviikkona 20.10. klo 10.00-15.00 järjestään Safkasankarit-päivä samaan aikaan sekä Alajärvellä 4H-kellarilla että Lehtimäellä Taimelan koulun kotitalousluokassa. Safkasankarit-päivässä valmistetaan hyvää ruokaa ja vietetään mukavaa lomapäivää yhdessä.

Heppakeppari- ja Safkasankarit-päivät ovat tarkoitettuja 7-12-vuotiaille ja niihin tarvitsee ilmoittautua etukäteen Alajärven 4H:n kotisivujen kautta (www.alajarvi.4h.fi).

Lapset ja isovanhemmat-tapahtumaan ei ole ikärajaa, eikä ennakkoilmoittautumista, kuin vain siinä tapauksessa, jos lapsi tarvitsee varaisovanhemman tapahtuman ajaksi.

Lapset ja isovanhemmat-tapahtuman yhteyshenkilö on Alajärven 4H:n Mari Kaunisto (mari.kaunisto@4h.fi tai 050 5434654).

MARI KAUNISTO