Alajärven 4H-yhdistys järjestää Reilu Teko –säkkikeräyksen, keräyspaikka myös Lehtimäelle

Viljelijät voivat jälleen viedä lannoite- ja siemensäkkejä keräykseen Alajärvellä. Nyt on avattu myös uusi säkkikeräyspaikka Lehtimäellä.

Keräys toteutetaan siten, että viljelijät tuovat tyhjät säkit Alajärven 4H-yhdistyksen keräyspisteisiin. Lajittelun ja pakkaamisen hoitavat paikalliset 4H-nuoret, ja Yara järjestää säkkien kuljetuksen keräyspisteistä hyötykäyttöön. Viljelijöille säkkien jättäminen keräykseen on maksutonta. Säkkejä kerätään 31.8. asti.

Keräykseen voi jättää Yaran 25 kg, 40 kg, 650 kg ja 700 kg lannoitesäkit ja lannoitelavojen suojahuput. Lisäksi keräykseen kelpaavat Hankkijan, LantmännenAgron, Raisioagron ja Tilasiemenen siemenviljasuursäkit. Muiden toimijoiden säkkejä ei keräyspisteissä voida vastaanottaa, koska he eivät osallistu keräyksen kustannuksiin.

Viljelijöiden myönteinen suhtautuminen ympäristöä säästävään keräykseen takaa sen, että useampi kuin joka toinen lannoite- ja siemensäkki palautuu muoviteollisuuden raaka-aineeksi. Kerätty määrä ylittää reilusti valtioneuvoston pakkauspäätöksessä olevan 16 prosentin tavoitteen. Pesun, murskauksen ja sulatuksen jälkeen säkit käytetään uusiomuoviin.

Alajärven 4H-yhdistys työllistää muutamia nuoria hoitamaan säkkien keräyspisteitä. Säkkikeräys järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1975. Näinä vuosikymmeninä on muovisia säkkejä saatu talteen yli 35 miljoonaa kiloa ja työllistetty tuhansia nuoria koko Suomessa. Säkkikeräyksen suojelija on maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio.

Keräyksen järjestää Alajärven 4H-yhdistys yhteistyössä Suomen 4H-liiton, Yara Suomen ja Finlands svenska 4H:n kanssa. 

Keräyspisteet:

Alajärvi: Sairaalatie 28, Alajärvi. Halpa-Hallilta terveyskeskuksen suuntaan, oikealla puolella tietä, piha-alue.

 

Lehtimäki: Koniaho, Lehtimäki, Ajo-ohje: Keskikylästä Länsikylän suuntaan n.3 kilometriä kääntyy vasemmalle, 100m Länsikyläntiellä oikealla puolella tietä kohti Koniaho ja tien varrella kyltti Lanoite- ja siemensäkkikeräys.

 

Ilmoita säkkien määrä tekstiviestillä: 044 297 4606/ Liu Eteläaho