Lehtimäen Ränkiviikkoa lupaillaan palaavaksi: "Olemme optimistisesti suunnitelleet"

– Olemme optimistisesti suunnitelleet ensi kesän ränkiviikkoa, sanoo lehtimäkeläinen Sisko Halonen.

Halonen kertoo, että Ränkiviikolle on jo nyt kaavailtu osaa tapahtumista ja lisää toki on tulossa, jos korona suo. Ensimmäinen suunnittelupalaveri on jo pidetty.

Tapahtumaa olivat suunnittelemassa Tuula Latomäki ja Tapani Puskala Lehtimäen nuorisoseurasta, Kauko Ukonmäki sekä Sisko Halonen Eläkeliiton Lehtimäen yhdistyksestä.

Heinäkuu on lomalaisille yhtä juhlaa, sillä Lehtimäen Ränkiviikko alkaa, kun Alajärven Rokulipäivät loppuu. Eli Ränkiviikon tapahtumat alkavat 5. heinäkuuta ja jatkuvat 11. heinäkuuta saakka.

Ränkiviikon maanantaille 5.7. on suunnitteilla pyöräilytempausta Valkealammella, tiistaille yhteislauluiltaa, keskiviikkoa piristävät ehkäpä Ränkiviikon bingo Nuorisoseuran salissa ja Fagerkulla-festi livenä tai netissä. Torstaina 8.7. on luvassa kalastuspäivä, sillä Eläkeliiton Etelä-Pohjanmaan piiri on ilmoittanut rantaonginnan piirinmestaruuskisat Lehtimäelle. Samana iltana on luvassa Vauvasta vaariin onginta.

Perjantaille 9.7. kaavaillaan mielenkiintoista hautausmaakävelyä uudella hautausmaalla ja musiikkihetkeä kirkossa. Ja illaksi ehkä vielä karaokea Nuorisoseuralle.

Ränkimarkkinat ovat lauantaina 10.7. alkaen kello 10 aamulla. Samalle illalle kaavailuna on myös Ränkirock Suninsalmella.

Suunnitelma huipentuu sunnuntaille, jolloin on jumalanpalvelus kello 13 ja sen jälkeen kirkkokahvit kylätalolla ja Lehtimäki-seuran järjestämä kyläjuhla.

Muitakin viime vuodelta jääneitä ideoita suunnittelupalaverissa muisteltiin. Tällaisia ovat olleet esimerkiksi: Mökkiläistapahtuma Valkealammella, 100 taulun galleria, sepän työskentelyä ja moottorisahataidetta, ohjelmaa lapsille, Lehtimäen historiaa, perinnepäivässä perinneruokaa, museoesineiden tunnistamista, Ränkitanssit Mäkihallilla, Museopäivä, motoristit, peräkonttikirppis.

Ränkipäivien suunnittelupalaverissa päätettiin myös tiedustella seuraavaan palaveriin mennessä eri järjestöjen ja yhteistyötahojen mahdollisuuksia osallistua viikon järjestämiseen.