Alajärven Nelimarkka-museo avautuu yleisölle 2. kesäkuuta: Kaksi museonäyttelyä ja etämuotokuvia museon kesässä

Nelimarkka-museo avautuu yleisölle 2.6.2020.

Kesänäyttelynä 30.8. saakka museossa on esillä Tuomas Linna - Jokainen pieni asia. Tuomas Linna on Vuoden nuori eteläpohjalainen taiteilija 2019.

Näyttelyssä on esillä on valokuvia, valmisesineitä ja teoksiin liittyviä tekstejä. Taiteilijalle ne ovat henkilökohtaisia pohdintoja onnesta ja onnen löytämisestä.

Perusnäyttelynä jatkaa Eero Nelimarkka – Pohjanmaa jalkain alla. Näyttely esittelee rinnakkain Nelimarkan teoksia ja kirjeenvaihtoa Saima-vaimon kanssa. Henkilökohtaiset kirjeet avaavat uusia näkökulmia teoksiin. Ne kertovat uraansa luovan ja maailmalla menestyvän taiteilijan mietteistä sekä jatkuvasta kaipuusta sukuseudulleen Pohjanmaalle. Kirjeiden avulla voi myös seurata Nelimarkan suuren unelman, museohankkeen, toteutumista.

Museo on avoinna: Ti-Pe 11-17 / La 12 -16 / Su 12-17.

Etämuotokuvia Alajärven keskustassa 1.–14.6.2020

Nelimarkka-museon residenssitaiteilija Francesca Vesprini on maalannut etämuotokuvia nettikameran välityksellä. Projektissa valmistuneet muotokuvat ovat esillä 1.–14.6. Alajärven keskustassa sijaitsevien Alvar Aalto -kohteiden ikkunoilla. Villa Väinölän, kirjaston, Kela-rakennuksen ja kaupungintalon ikkunoihin sijoitettuja muotokuvia voi käydä tarkastelemassa vaikkapa ulkoilulenkillään! Projektiin on saatu tukea Etelä-Pohjanmaan liitolta.

Villa Väinölään pääsee ennakkovarauksella

Alvar Aallon suunnittelema Villa Väinölä Alajärven keskustassa (Väinöntie 4) on kesä-heinäkuussa avoinna vain ennakkovarauksella. Vierailuajan voi varata Nelimarkka-museon infosta: 06 557 2129. Villa Väinölän näyttelytoiminta jatkuu elokuussa.