Alajärven nimikkolintu ilahduttaa pian tiellä liikkujia Seppo Leinosen taiteilemissa kylteissä

Alajärven nimikkolintu sinitiainen pääsee VT16 varrelle tuleviin Alajärvi mainoskyltteihin. Kyltit on tarkoitus saada paikalle kesäkuun aikana ja kooltaan ne ovat 4,5 m x 9 m.

Tienvarsikyltit ovat taiteilija Seppo Leinosen käsialaa. Hän on tunnettu kuvittaja luonto- ja ympäristöaiheisilla, usein myös humoristisilla töillään. Alajärven töissä haettiin positiivistä ilmettä sekä ennen kaikkea mieleenpainuvaa tienvarsimainosta.

Neljä erilaista sinitiaiskuvaa tuovat esiin Alajärven tunnetuimpia asioita. Kahdessa kuvassa sinitiainen esittelee Alajärven hienoja monipuolisia liikuntamahdollisuuksia Ankkurit yleisurheilukentällä ja Alajärven uima- ja monitoimihallissa. Kolmannessa kuvassa sinitiainen on Alajärven kaupungintalon edessä. Neljäs kuva tuo esiin Etelä-Pohjanmaan alueellisen vastuumuseon Nelimarkka-museon, joka on alajärveläisen taiteilija-professori Eero Nelimarkan rakennuttama tunnettu kohde Alajärvellä.

‑ Seppo Leinonen on onnistunut tuomaan töissään hyvin esiin positiivisen ja eteenpäin suuntaavan alajärveläisen tekemisen meiningin. Uskon ja toivon, että kaikki tietä pitkin ajavat saavat iloisen mielen nähtyään tien varressa Alajärven nimikkolinnun toivottamassa tervetuloa Alajärvelle tai hyvää matkaa. Toivon, että ohi ajava poikkeaa tutustumaan näihin ja muihin Alajärven kohteisiin paikan päälle, Alajärven kaupunginjohtaja Vesa Koivunen toteaa.

Koivusen mukaan Leinosen avulla haluttiin hiukan uudenlaista lähestymistapaa kuntien tienvarsimainoksiin.

‑ Itse olen tyytyväinen Sepon näkemykseen Alajärven nimikkolintu sinitiaisen ja meidän tunnettujen asioiden yhteensovittamisessa piirroksen avulla.