Alajärven nimikkolintu on sinikeltainen sinitiainen - lentää sininen pipo päässä

Alajärven kaupungin nimikkolintuäänestys on päättynyt. Ylivoimaiseksi voittajaksi nousi sinitiainen. Kaikkiaan ääniä annettiin 398, joista sinitiainen sai 28 %. Seuraavaksi eniten ääniä saivat helmipöllö ja haarapääsky. Vapaaseen kohtaan tuli myös paljon erilaisia ehdotuksia nimikkolinnuksi mm. kuovi, töyhtöhyyppä ja kurki.

Sinitiainen (Parus caeruleus) on pirteä kotipihojen pesijä ja lintulautojen vakiovieras. Sen levinneisyys yltää Suomessa lähes pohjoisimpaan Lappiin saakka. Maakunnista Satakunta on myös valinnut sinitiaisen nimikkolinnukseen.

– Alajärven omaksi linnuksi sinitiainen sopii hienosti. Sen raikkaat värit, sininen ja keltainen, kuvaavat kauniisti Alajärven monia vesialueita ja auringon säteitä maatalouskuntamme viljapeltojen yllä. Lisäksi tietysti nuo värit kuuluvat jo valmiiksi alajärveläisten sydämiin Ankkureiden väreinä, totesi viestintäkoordinaattori Henna Matintupa tiedottaessaan hienosti onnistuneesta äänestyksestä.

– Sinitiainen on luonteeltaan eloisa, tuttavallinen ja yritteliäs - aivan kuten Alajärvikin on eteenpäin menevä, yrittäjähenkinen ja mukava pikkukaupunki. Sinitiainen on juuriaan rakastava paikkalintu, joka ei pakkastenkaan tultua karkaa lämpimiin maihin, vaan luottaa uskollisesti kesän taas saapuvan. Sama sitkeys löytyy myös alajärveläisistä.

– Kiitos kaikille äänestykseen osallistujille. Kisakuvat oli ottanut kainuulainen luontokuvaaja Ari Tervo.

Sinitiainen-kuvakilpailu Instagramissa

– Nyt Alajärven nimikkolintu on valittu ja tässä yhteydessä kaupunki avaa Instagramissa kuvakilpailun. Osallistu ”Sinitianen-kuvakilpailuun” jakamalla kuvasi sinitiaisesta tunnuksella #alajärvennimikkolintu.

– Parhaita otoksia jaetaan kaupungin Instagram-/facebook-tileillä.

Kuvakilpailu kestää vuoden 2019 loppuun saakka. Kuukausittain eniten tykkäyksiä saanut kuva palkitaan pienellä palkinnolla.