Alajärven nimikkolintu sinitiainen laskeutuu tänään VT16:n varrelle

Alajärven kaupungin uusien tienvarsikylttien perustukset VT16 varrelle on saatu valmiiksi kesäkuussa ja niihin tulevien kylttien asennustyöt aloitettiin tänään torstaiaamuna.

Alajärven Sissalan päässä ensimmäistä kylttiä viimeistellään parasta aikaa. Sieltä asennusporukka jatkaa Hoiskossa sijaitsevan kyltin asennukseen.

Tienvarsikylteissä esiintyy Alajärven nimikkolintu SINITIAINEN ja kyltit ovat taiteilija Seppo Leinosen käsialaa. Hän on tunnettu kuvittaja luonto- ja ympäristöaiheisilla usein myös humoristisilla töillään. Alajärven töissä haettiin positiivistä ilmettä sekä ennenkaikkea mieleenpainuvaa tienvarsimainosta.

Kylttien valmistuksesta ja pystytyksestä vastaa Ahaa-mainostoimisto.

Tienvarsikyltit ovat kooltaan 4,5m x 9m.

Neljä erilaista sinitiaiskuvaa tuovat esiin Alajärven tunnetuimpia asioita. Kahdessa kuvassa sinitiainen esittelee Alajärven hienoja monipuolisia liikuntamahdollisuuksia Ankkurit yleisurheilukentällä ja Alajärven hienossa uima- ja monitoimihallissa.

Kolmannessa kuvassa sinitiainen on Alajärven kaupungintalon edessä, joka on yksi yhdestätoista Akateemikko Alvar Aallon suunnittelemasta kohteesta Alajärven Aalto keskuksessa.

Neljäs kuva tuo esiin Etelä-Pohjanmaan aluetaidemuseon Nelimarkka-museon, joka on alajärvelaisen taiteilija-professori Eero Nelimarkan rakennuttama tunnettu kohde Alajärvellä.

– Seppo Leinonen on onnistunut tuomaan töissään hyvin esiin positiivisen ja eteenpäin suuntaavan alajärvelaisen tekemisen meiningin. Uskon ja toivon, että kaikki tietä pitkin ajavat saavat iloisen mielen nähtyään tienvarressa Alajärven nimikkolinnun toivottamassa tervetuloa Alajärvelle tai hyvää matkaa. Toivon, että ohi ajava poikkeaa tutustumaan näihin ja muihin Alajärven kohteisiin paikan päälle. Halusimme Sepon avulla hiukan uudenlaista lähestymistapaa kuntien tienvarsimainoksiin ja itse olen tyytyväinen Sepon näkemykseen Alajärven nimikkolintu sinitiaisen ja meidän tunnettujen asioiden yhteensovittamisessa piirroksen avulla, kertoo Alajärven kaupunginjohtaja Vesa Koivunen.

Lisää aiheesta