Alajärven seurakunta tiedottaa: Koronarajoitusten muutokset seurakunnan toiminnassa 1.6.2020 alkaen

Valtioneuvosto on tehnyt periaatepäätöksen 6.5. ja Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat ovat luoneet linjauksia 19.5., jotka vaikuttavat seurakuntatoimintaan 1.6.2020 alkaen.

Turvallisuustekijät: Kohtaamisissa tulee noudattaa terveysviranomaisten ohjeita mm. riittävän etäällä olemisesta (vähintään yhden metrin turvaetäisyys) toisistaan ja kättelystä pidättäytymisestä. Riskiryhmiin kuuluvien suositellaan edelleen välttävän fyysisiä kontakteja ja käyttävän omaa harkintaansa. Sairaiden, kuten hengitystieinfektion oireita potevan, ei pidä osallistua alla oleviin seurakunnallisiin tilaisuuksiin.

Jumalanpalvelukset: Jumalanpalveluksiin voi 1.6.2020 alkaen osallistua yli 50 henkilöä edellyttäen, että niissä noudatetaan viranomaisohjeita tilaisuuksien turvallisesta järjestämisestä. Henkilömäärä suhteutetaan aina 1–2 metrin turvavälein tilaan sopivaksi. Turvallisuusperiaatteiden mukaisesti Alajärven kirkkoon voi kokoontua 150 henkilöä, kun Lehtimäen kirkon osallistujamääränä voi olla enimmillään 80 henkilöä.

Messujen (ehtoollisjumalanpalvelusten) järjestäminen toteutetaan huomioiden hygienian edellytykset. Suntio ja pappi ohjeistavat tarkemmin kirkkoon saapuvia seurakuntalaisia. Jumalanpalvelusten välittämistä verkkoon (striimaus) jatketaan edelleen.

Kirkolliset toimitukset: Kirkkotilassa ja muissa seurakunnan tiloissa toteutettaviin kirkollisiin toimituksiin (kaste, hautajaiset ja avioliittoon vihkiminen) voi 1.6.2020 alkaen osallistua yli 50 henkeä edellyttäen, että niissä noudatetaan viranomaisohjeita tilaisuuksien turvallisesta järjestämisestä. Henkilömäärä suhteutetaan aina 1–2 metrin turvavälein tilaan sopivaksi. Turvallisuusperiaatteet huomioiden kirkkojen lisäksi käytössä ovat Alajärven seurakuntatalo, johon voi kokoontua enimmillään 50 henkilöä, sekä Lehtimäen seurakuntakoti, jossa enimmäisosallistujamäärä voi olla 25 henkilöä.

Toimituksen jälkeen perheen järjestämä kaste- tai hääjuhla tai muistotilaisuus on yksityistilaisuus. Vastuu yksityisen tilaisuuden toteutuksesta on sen järjestäjällä. Valtioneuvoston linjauksen mukaan niitä koskee 50 hengen enimmäisosallistujamäärä, samoin kodeissa tai muissa yksityistiloissa toteutettavia kirkollisia toimituksia. Turvallisuusnäkökulmien kannalta kastetilaisuuden järjestäminen on suositeltavaa kirkossa tai seurakuntatalossa/-kodissa, minkä jälkeen pidettävän juhlan toteutus voi olla esim. kodissa. Toimituksesta vastaavan papin kanssa voi sopia asiasta tarkemmin.

Yhteydenotot työntekijöihin: Kirkkoherranviraston puhelinyhteydet ovat (06) 5570800 tai 06-5570801. Kirkkoherranvirasto on avoinna ma 8.45-16.00 ja ti - pe 8.45 - 14.00. Seurakunnan työntekijöiden yhteystiedot ovat luettavissa seurakunnan kotisivuilta www.alajarvenseurakunta.fi

Alajärven diakoniatoimistoon saa yhteyden puhelimitse ma, ke ja pe klo 9-11, 06 5570810, 06 5570809 tai 044 3271119. Lehtimäen diakonitoimistoon voi soittaa ma ja to klo 9-11, 044 3271108.

Rippikoulut: Kesäkuun rippikoulukokoontumiset toteutuvat päiväkouluna seurakuntatalolla ja kirkossa. Tarkemmat aikataulut on lähetetty rippikoululaisten koteihin ja niistä saa lisätietoja leirin vetäjiltä. Lisäkokoontumiset, viikonloppujaksot ja konfirmaatiot toteutuvat alkusyksystä.

Nettimaailma/some: Seurakunnan toiminnoista tarkemmin Internet-sivuilla: www.alajarvenseurakunta.fi; Facebookissa: Alajärven ev. lut. seurakunta; Instagram-sivuilla: alajarvenev.lut sekä YouTubessa: Alajärven Seurakunta.