Tilaajalle

Alajärven terveyskeskuksen pääovi sähköiseksi? - asia oli kylläkin vireillä ennen aloitetta

Alajärven kaupunginvaltuuston jäsenet Jaakko Aho ja Pentti Joensuu ovat tehneet 23. syyskuuta valtuustoaloitteen Alajärven terveyskeskuksen pääsisäänkäynnin ulko-ovien muuttamisesta sähköisesti avautuvaksi automaattioveksi.

– Esteettömästi rakennettu terveyskeskus on saanut paljon kiitosta, mutta vanhusten sekä muiden käyttäjien kokemus on ollut, että Alajärven uuden terveyskeskuksen ulko-ovi on vanhusten ja heikkokuntoisten vaikea saada auki, aloitteessa huomioidaan.

Aloitteen tehneet Aho ja Joensuu esittävät, että ulko-ovi muutettaisiin sähköisesti avautuvaksi automaattioveksi ja että muutostyöhön varataan vuoden 2020 talousarvioon 10 000 euron määräraha.

Perusturvalautakunta käsitteli asiaa viime kokouksessaan ja toi julki, että pääsisäänkäynnin muuttaminen sähköisesti avautuvaksi on jo osana terveyskeskuksen saneeraussuunnitelmaa.

– Näin ollen Alajärven kaupungin vuoden 2020 talousarvion investointiosaan esitetään varattavaksi määräraha terveyskeskuksen pääsisäänkäynnin ulko-oven muuttamiseksi sähköiseksi.

Lopullisesti asia ratkeaa siis Alajärven kaupunginvaltuuston hyväksyessä ensi vuoden budjetin.

Teksti: Johanna Kataja