Alajärvi Maraton juostaan ensi lauantaina - Ankkurikentältä lähdetään matkaan

Alajärvi Maraton, juostaan lauantaina 15.6. ja tänäkin vuonna se kerää juoksijoita laajalta alueelta. Kilpailukeskuksena toimii Ankkurikenttä, josta lähtö tapahtuu klo 15.00.

Juostavia matkoja löytyy kaikille. Juoksija voi valita koko maratonin, puoliskan tai vaikkapa varttimaratonin.

Juoksuharrastus on viimevuosina selkeästi lisääntynyt. Monilla paikkakunnilla on käynnistynyt useita juoksukouluja keväällä ja esimerkiksi työpaikoilta on muodostunut ryhmiä, jotka lenkkeilevät yhdessä. Tässä on mainio tilaisuus lähteä testaamaan kuntoaan. Erityisesti puolikkaalle ja varttimaratonille odotetaan aikaisempaa enemmän osallistujia. Koko maraton pitää kuitenkin edelleen pintansa juoksijoiden keskuudessa.

Alajärvi Maratonin reitti kiertää Alajärven ympäri, kokomaraton kahdesti ja puolikas kerran. Varttimaraton vastaavasti kääntyy Hoiskon koulun kohdalta ja palaa samaa reittiä takaisin. Monin paikoin reitiltä on näkyvyys kauniiseen järvimaisemaan. Tapahtuman nettisivulla on selostusta reitin kulusta ja muutamia kuvia reitin varrelta.

Kaikki juoksijat palkitaan näyttävällä Alajärvi mitalilla ja lisäksi osallistujien kesken arvotaan arvokkaita palkintoja.

Lisätietoa ja ilmoittautumisohjeita maraton tapahtumasta löytyy Ankkurien hiihtojaoston nettisivuilta www.alajarvenankkurit.fi/hiihto