Alajärvi saattaa aloittaa Pumptrack-radan rakentamisen hankerahan turvin: asia esillä jo maanantaina hallituksessa

Alajärven kaupunginhallitus pohtii maanantaina, olisiko Alajärvelle syytä rakentaa Pumptrack-rata hankerahan turvin.

Alajärven kaupunki on selvittänyt pumptrack-lähiliikuntapaikan rakentamisen mahdollisuutta hankerahoituksen avulla.

Rata koostuu maastoon sovitetuista kummuista, kaarteista ja hypyt mahdollistavista kumpuyhdistelmistä.

Asfalttipintaisia ratoja voivat käyttää polkupyöräilijöiden lisäksi potkupyöräilijät, rullalautailijat, rullaluistelijat ja potkulautailijat.

Pumptrack-rata olisi mahdollista rakentaa Alajärvelle skeittiparkin yhteyteen urheilukentän läheisyyteen (Ankkurikentän eteläpuoli).

Rakentamiseen on mahdollista saada rahoitusta Aisaparilta. Aisaparilla on ollut yleishyödyllisten investointihankkeiden haku erityisesti kunnille ja kaupungeille 30.9.2021 saakka.

Hankkeiden toteutusaika on 31.12.2024 saakka. Hakuun on varattu noin 850 000 Aisaparin myöntövaltuudesta.

Aisaparin avustusta on voinut hakea 50 000–150 000 euron hankkeille. Aisaparin kautta myönnettävä avustus 70 prosenttia, kuntien ja kaupunkien omarahoitusosuus 30 prosenttia. Hankehakemus koskien Pumptrack-lähiliikuntapaikkaa on alustavasti jätetty Aisaparille 29.9. Hakemuksen jättäminen ei sido kaupunkia hankkeen toteuttamiseen.

Pumptrack-lähiliikuntapaikan kustannusarvio on 149 780 euroa. Aisaparilta hankkeeseen olisi mahdollista hakea rahoitusta 70 prosenttia eli 104 846 euroa.

Kaupungin osuudeksi hankkeesta jäisi 30 prosenttia eli 44 934 euroa.

Maanantaina koolla olevalle kaupunginhallitukselle esitetään, että kaupunki hallinnoisi Pumptrack-hankkeen, mikäli rahoitus toteutuu. Lisäksi valtuustolle esitettäisiin, että se sitoutuisi varamaamaan omarahoitusosuuden 45 000 euroa ensi vuoden talousarvioon.