Tilaajalle

Aleksi Yli-Sissala on Sunrise Avenuen Suomen keikan lämppäribändin Planet Casen solisti

Seinäjokelainen Planet Case -yhtye valmistautuu paraikaa ensimmäiseen stadionesiintymiseensä. Yhtye valikoitui lämmittelemään Sunrise Avenueta tämän tulevaan Helsingin konserttiin Radio Novan ja Sunrise Avenuen järjestämän kilpailun kautta.

Mukana kilpailussa oli 118 ilman levytyssopimusta musiikkia tekevää yhtyettä. Planet Casen solistina laulaa alajärveläislähtöinen Aleksi Yli-Sissala. Hän on myös Komiat-orkesterin solisti.

– Nimenomaan Samu Haber oli pitänyt musiikistamme, Planet Casen kosketinsoittaja ja kitaristi Teemu Hakala kertoo.

Planet Case on esiintynyt aiemmin muun muassa Provinssissa 2017. Tuleva konsertti on kuitenkin yhtyeen suurin ja merkittävin tähän mennessä.

– Tuleva keikka on ihan omissa sfääreissään. Paikalle mahtuu noin 15 000 katsojaa, Teemu Hakala kertoo.

Planet Case sai alkunsa 2010, jolloin yhtyeen jäsenet Aapo Hakala, Teemu Hakala, Tuomas Kätkänaho ja Otto Nyyssalo opiskelivat samalla yläasteella ja aloittivat yhtyesoittamisen opettelun. Solisti Aleksi Yli-Sissala liittyi joukkoon 2015, ja yhtye julkaisi samana vuonna ensimmäisen singlensä ”Perfect Soundin”.

Tähän mennessä yhtye on julkaissut yhteensä 7 singleä, joista osa löytyy myös yhtyeen esikois-EP:ltä ”Simple Thoughts”.

Yhtye kuvailee musiikkiaan pop-rockiksi, jonka tavoite on herättää hyviä tunteita kuuntelijoissa ja välittää samalla henkilökohtaisia ajatuksia ja omaa nuorta maailmankuvaa. Toisaalta yhtyeelle on tärkeää tehdä ennen kaikkea stadionhenkistä musiikkia: kitaristi Tuomas Kätkänahon mukaan yhtyeen nimikin ”Planet Case” on suunniteltu juuri suuria esiintymisiä ajatellen.

– Nyt pääsemme soittamaan musiikkiamme siellä, minne se on tehty, Teemu Hakala kertoo.

Sunrise Avenue on toiminut Planet Casen jäsenille merkittävänä esikuvana musiikkinsa, mutta myös kansainvälisyytensä puolesta.

– Ei Suomesta ole pop-rock-musiikkia soittavia yhtyeitä maailmalla muita kuin Sunrise Avenue, Aapo Hakala kertoo.

Yhtye painottaakin, että ainutlaatuisen kokemuksen lisäksi kesäkuinen konsertti on näytönpaikka. Yhtye on jo pitkään pyrkinyt ulkomaiden musiikkimarkkinoille Sunrise Avenuen jalanjäljissä. Joitain yhteydenottoja on jo tullut levy-yhtiöiltä.

– Tulevan keikan julkaisun jälkeen olemme saaneet kommentteja esimerkiksi Saksasta, mikä on ollut hieno huomata, Teemu Hakala kertoo.

Lavatanssit keräävät yleisöä

Viime vuoden tanssiorkestereiden sm-kilpailun voittaneen Komiat-yhtyeen esiintymiskalenteri on kesää varten jo täynnä. Kesä-elokuussa orkesteri keikkailee keskimäärin neljänä päivänä viikossa eri puolilla Suomea.

– Tangomarkkinat kerää paljon porukkaa yhteen, ja olemme päässeet tutustumaan myös muihin orkestereihin, solisti Aleksi Yli-Sissala toteaa.

Komiat-orkesteriin kuuluu Yli-Sissalan lisäksi Aleksi Laukkonen, joka voitti Kultainen harmonikka kilpailun vuonna 2014, rumpali Eero Nummela, basisti Juho Eskola sekä kitaristi-laulajat Samuel Järvinen ja Pekka Oravuo. Komiat-yhtyeen eteläpohjalaisten jäsenten Laukkosen ja Yli-Sissalan juuret tanssimusiikissa ylettyvät lapsuuteen. Laukkosen isä ja Yli-Sissalan isoisä, alajärveläinen Lauri Lassila, ovat työskennelleet ammattimuusikkoina.

Mikä?

Sunrice Avenue ja Planet case

Samu Haberin luotsaama Sunrise Avenue on yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimmistä yhtyeistä. Yhtyeen albumeita on myyty maailmanlaajuisesti yli 2,5 miljoonaa. Haber on Saksan The Voice -tv-ohjelman tähtivalmentaja. ”Best Of” -kokoelmalevy on myynyt Saksassa tuplaplatinaa, yli 400 000 kappaletta.

Planet Case on seinäjokelainen yhtye, joka soittaa Sunrice Avenuen Helsingin keikan lämppäribändinä 15.6.2019. Planet Casen solisti on Aleksi Yli-Sissala.

Teksti: Sakari Hällfors

Kuva: Jaakko Elenius