Ankkureiden Antti Ihamäki juoksi SM-hopeaa maastossa Joensuussa - kultaa nappasi Lehtimäellä syntynyt Jarkko Järvenpää

Maastojuoksun SM-kilpailut keräsivät Laulurinteen puistoalueelle Joensuuhun kestävyysjuoksun kotimaisen kärkikaartin.

Kilpailureitti sisälsi yhden raskaan nousuosuuden ja jyrkkiä mutkia, mutta juoksualusta oli kuiva ja erittäin pitävä. Mukana on noin viisisataa juoksijaa. Ankkureista olivat mukana viime vuoden 10 km:n maastomestari Antti Ihamäki ja T15 sarjassa juosseet Seliina Kuoppa-aho, Ilona Takala, Liinu Järvinen ja Katariina Leppäaho.

Miesten 10 kilometrille ennakkosuosikkina lähtivät Ankkurien Antti Ihamäki, Helsingin Kisa-Veikkojen Eero Saleva ja Tampereen Pyrinnön Jarkko Järvenpää. Ihamäki on tunnetusti maastossa vahva, sillä hän osaa juosta alamäet ”rennosti ja jouhevasti ja askel sopii koviin ylämäkiin”.

Lehtimäellä syntynyt Jarkko Järvenpää ei ollut tällä kertaa yllätettävissä.

Mestaruutta puolustanut Ihamäki yritti karistaa Järvenpään rajulla alkuvauhdilla, mutta joutui tyytymään kakkossijaan matkan edetessä.

– Ajattelin, että kun puolimaratonin SM-kilpailu meni hyvin, pidempi veto voisi olla minun vahvuus. Mutta Jarkolle en nyt kuitenkaan mahtanut mitään, tuumi Ihamäki juoksun jälkeen.

Ihamäki opiskelee Jyväskylän liikuntatieteellisessä valmennuksen puolella, ja opinnoissa on ollut nyt jonkin verran kiireitä.

Eero Saleva pinnisti pronssille kamppailussa Turun Urheiluliiton Niklas Wihlmania vastaan.

Ihamäen kausi jatkuu tästä kohti kesän ratajuoksuja. Tavoite on Tampereen Kalevan kisojen 10000 m juoksussa ja syksyn Ruotsi-ottelussa.

T15 sarjan 4 km:n matkalla Ankkureiden Seliina Kuoppa-aho oli 17., Ilona Takala 28. ja Liinu Järvinen 31. sekä Katariina Leppäaho 44. Tytöt olivat joukkueena hienosti kuudensia.

– Tavoite oli joukkueena olla kuuden parhaan joukossa, ja se toteutui, kertoi joukkueen johtajana toiminut Harri Leppäaho.

– Hieno kokemus ensikertalaisille, opittiin paljon uutta ja nähtiin missä sarjan kärki menee.

Etelä-Pohjalainen kestävyysjuoksu on nyt Ankkureiden varassa, sillä Ankkurit oli ainoa EPU:n seura, jonka urheilijat ylsivät Joensuussa SM pisteille. Tunnettu eteläpohjalainen yleisurheilumies Ilpo Kaukoranta oli vähän murheissaan.

– Ankkureille iso hatun nosto, mutta muilla seuroilla on mietinnän paikka, totesi Kaukoranta.

TAPIO RAJALA

Lisää aiheesta