Ankkureiden C-pojille SM-pronssia nuorisoleirillä, joka pelattiin Kuopiossa ja Siilinjärvellä

C-ikäisten suomenmestaruudesta miteltiin päättyneellä viikolla nuorisoleirillä Kuopiossa ja Siilinjärvellä. Alajärven Ankkureiden joukkue toi kotiseuralleen SM-pronssia lauantaina pelatusta pronssiottelusta.

Ankkureiden C-pojat olivat selvittäneet karsinnat varmasti, ja pääsivät mukaan 20 parhaan joukkueen kilpasarjaan.

Joukkueet jaettiin kahteen alkulohkoon, joista tarjolla oli kolme jatkopaikkaa per lohko. Ankkureiden alkulohkoa arveltiin ennakkokaavailuissa lohkoista kovemmaksi ja tämä piti lopulta myös paikkaansa.

Tasainen lohko tarjosi runsaasti ristiin pelaamista, mutta ennen kaikkea hurjan kovia otteluita läpi viikon.

Avauspäivänä AA murskasi Joensuun Mailan, mutta taipui kohtuullisen selvästi Sotkamon Jymylle. Toisen päivän aamuun sattui leirin ylivoimaisesti heikoin ottelu Viveä vastaan, mutta tämän jälkeen peli napsahti lopullisesti kohdilleen.

Lopuissa alkusarjan peleissä AA kukisti Mansen, Lahden ja Kempeleen, pelasi tasan Pöytyän kanssa ja hävisi huippulaadukkaassa ottelussa tulevalle mestarille Haminan palloilijoille 6-5.

Alkusarja huipentui viimeiseen otteluun Kiteetä vastaan, ottelussa jossa panoksena oli jatkopaikka puolivälieriin ottelun voittajalle. Tässä ottelussa Kitee oli vailla mahdollisuuksia, ja AA marssi jatkoon selvällä 10-6 voitolla.

Puolivälierässä vastassa oli kivikova SMJ. Ankkurit oli kuitenkin ottelussa erittäin vahva alusta loppuun. Avausjaksolla Jusseilla oli paikka ratkaista jakso viimeisen tasoittavalla palottomasta ajolähdöstä, mutta Ankkureiden ulkopeli kesti hienosti ja jakso päättyi tasan 3-3.

Toisella jaksolla hallinta siirtyi entistä enemmän haastajana peliin lähteneille Ankkureille, ja lopulta jakso Ankkureille lukemin 0-2. Tämä tiesi välieräpaikkaa Sotkamon Jymyä vastaan.

Sotkamon avaussisävuoro koitui Ankkureiden finaalipaikan kohtaloksi, sillä Janne Vuorisen joukot rummuttivat taululle heti 8-0 johdon.

Avausjakso oli tämän jälkeen pelailua, mutta toiselle jaksolle Ankkurit kaivoivat hurjan taistelun päälle. Jakso eteni tasatahtiin 5-5 tilanteeseen ja Ankkureilla oli paikkansa yrittää voittojuoksuakin, mutta tällä kertaa ei taistelu finaalipaikkaan aivan riittänyt, vaan Jymy vei pelin 1-0 (9-3, 5-5).

Pronssipelissä Ankkureiden vastassa oli Kouvolan Pallonlyöjät.

Ottelu eteni hyvin pitkälti Ankkureiden hallinnassa, ja joukkueen peli oli niin sisällä kuin ulkona erittäin tasapainoista. Pillin viheltäessä Puijon stadionilla viimeisen kerran, oli taululla Ankkureiden voittolukemat 2-0 (7-3, 5-3).

Joukkue kykeni tärkeimmällä hetkellä maksimaaliseen suoritukseen, ja palkinnoksi tästä pujotettiin poikien kaulaan SM-pronssimitalit. Edellisen kerran tässä ikäluokassa on Alajärvellä juhlittu poikien SM-mitalia vuonna 2007.

Leirillä pelattiin myös Itä-Länsi ottelu, johon Ankkureista valittiin Tomi Viljanen ja Olavi Perälä. Itä voitti ottelun 2-0, mutta molemmat Ankkureiden edustajat pelasivat hyvän ottelun ja Perälä palkittiin Lännen joukkueen ykköspalkinnolla.

Jutun kuvatekstiin on tehty korjaus. Oikea nimi on Olavi Perälä.