Tilaajalle

Ankkureiden pelinjohtaja Santeri Särkinen lupaa otteluita, joilla yleisö saadaan mukaan

Ankkurit kiinnostaa ja seuralla on vahva paikkakuntalaisten tuki.

Tämän osoitti viime perjantain tiedotustilaisuus, jossa vakavien talousasioiden ohella julkistettiin myös nuori ja nopea Ykköspesisjoukkue ensi kesälle. Ryhmä on valmis, vain muutamaa sopimusta vielä odotellaan. Ensimmäinen leiriviikonloppukin on jo takana.

Joukkueen uutta pelinjohtajaa Santeri Särkistä haastatteli tämän hetken tunnelmista Ville Joensuu.

– Tällä hetkellä on tietysti pientä jännitystä. Meillä on nuori ja mallikas joukkue ja olemme valtakunnan vahvimpia junioreita. Meillä on kaikki hyvät jutut: kovia lyöjiä, nopeita juoksijoita ja henkisiä johtajia, Särkinen totesi.

Ensimmäisen leiriviikonlopun jälkeen alkavat viikkotreenit ja kokonaisia viikonloppuja harjoitellaan ennen joulua vielä 3-4 kertaa.

Särkinen lupaa sellaisia otteluita, että yleisökin saadaan hommaan mukaan.

Ankkureiden syksyn 2019 velkatilanne vei seuran kuilun reunalle, konkurssin partaalle. Seuralla on 200.000 euroa pitkäaikaista lainaa. 80.000 euron edestä on maksamattomia laskuja ja lyhytaikaista lainaa. Pesäpallojaoston tilalle perustettua toimintaryhmää johtava Tapio Kantokoski on kiitollinen, että noin kolmenkymmenen vapaaehtoisen tiivis ja toimiva joukko on koonnut rivit Ankkuri-työn tekemiseen.

– Nyt on saatu henkilötakauksia ja lyhytaikaisia lainoja on voitu muuttaa pitkäaikaisiksi. Kulut on pantu minimiin, eikä palkallista ole nyt lainkaan, totesi Kantokoski.

Ankkureiden yhtiöittämisen suunnitelma on nyt aikalisällä.

– Meillä on tässä urakkaa, mutta mahdottoman hyvät ihmiset ovat olleet tätä tekemässä. Maaliskuussa on vuosikokous, joka sitten päättää. Siihen saakka mennään jaostona.

Kantokoski kuitenkin arvioi, että jatkossa mentäisiin tavalla tai toisella, mutta yhdistyspohjalla.

Avainasiana hän pitää #Ankkurisydän-kansalasikeräystä, josta tiedote tulee koteihin lähiaikoina. Tietoa keräyksestä on myös Ankkureiden kotisivulla.

Teksti: Sari Heinilä