Ankkurit on piirin kärkiseuroja: yleisurheilijat saalistivat 32 SM-pistettä ja seitsemän SM-mitalia

Päättynyt yleisurheilukausi oli Ankkureille mainio, vaikka ei aivan yhtä huikea kuin kausi 2019.

Valmennuspäällikkö Tapio Rajalan mukaan Ankkurit on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä piirin kärkiseuroista.

SM-pisteitä Ankkurit sai 32. Se nosti seuran piirin alueella kolmanneksi.

SM-mitaleita yleisurheilijat saalistivat seitsemän kappaletta.

Yleisurheilua harrastavien määrä on kasvanut merkittävästi, mistä Rajala on luonnollisesti tyytyväinen.

‑ Uusi monitoimihalli on parantanut yleisurheilijoiden talviharjoitteluoloja merkittävästi. Kulunut kesä oli Ankkurien seiväshyppääjän Mikko Paavolan kesä.

Maaotteluvoiton lisäksi Paavola saavutti neljä SM-mitalia: kultaa Kalevan kisoissa ja 22-vuotiaissa, hallissa miesten pronssia ja 22-vuotiaiden kultaa.

Vaasassa opiskelevan ja harjoittelevan urheilijan ennätys koheni lukemiin 546.

Muista SM-mitalisteista Aleksi Yli-Mannila heitti keihäässä M 19-sarjan SM-hopeaa. Hänen ennätyksensä parani lukemiin 73,87.

Juhana Karjanlahti heitti SM-pronssia M22 moukarissa. Karjanlahti paransi ennätystään roimasti lukemiin 61,67. Yli-Mannila ja Karjanlahti osallistuivat myös Kalevan kisoihin mutta jäivät loppukilpailujen ulkopuolelle.

Eucabeth Kivikangas otteli SM-pronssia N19-sarjassa ja oli Kalevan kisojen seitsenottelussa sijalla 11.

Muita SM-pisteiden saalistajia olivat: Teemu Tuomela, Olavi Yli-Mannila, Ville-Veikko Keski-Levijoki, Ilona Takala, Milja-Maria Lahti ja Seliina Kuoppa-aho.

Rajalan mukaan uusia SM-mitalitason urheilijoita on nousemassa 13-15-vuotiaista.

Valtakunnallisessa seuracupissa Ankkurit pääsi kolmen vuoden tauon jälkeen mukaan A-sarjan finaaliin Ikaalisiin. Sinne joukkue lähti piirikisojen jälkeen sijalta 15.

Nuori joukkue nousi neljä sijaa ylöspäin sijalle 11. Se on seuran paras tulos kuuteen vuoteen.

Kaikkiaan 29 piirinmestaruusmitalia tuli saaliiksi 9-15-vuotiaiden huipentumasta.

Ankkurit oli pm-pisteillä mitattuna piirin kahdeksanneksi paras seura.

T15 ja T13 -joukkueet juoksivat aitajuoksuviestin piirinmestaruuksiin.

T15 (Milja-Maria Lahti, Seliina Kuoppa-aho, Ilona Takala, Sara Vuorela) voitti 4×80 metrin viestin ja sai hopeaa 4×800 metrillä.

T13 (Katariina Leppäaho, Anniina Viitasaari, Emmi Piispanen, Viola Takala) voitti 4×60 metrin viestin kultaa ja 4x100 metrin pronssia. Heittäjälupaus Hanna Siirilä (T11) voitti kuulan ja kiekon, otti hopean keihäässä ja vielä pronssia moukarissa, jota kilpaili ensimmäistä kertaa. Ville-Veikko Keski-Levijoki uusi viimevuotisen kullan P15 moukarissa.

Anniina Viitasaari (T13) oli piirinmestari korkeudessa ja pituudessa toinen. Emmi Piispanen (T13) nappasi kultaa 3-loikassa ja pronssia korkeudessa. Sara Vuorela (T13) otti 200 m aj kullan lisäksi hopean keihäässä. Viola Takala (T12) voitti seipään ja oli kolmas 200 m aidoissa.

Nuorista urheilijoista Tapio Rajala nostaa esille muun muassa Katariina Leppäahon, joka on ollut huippukunnossa koko kesän useassa eri lajissa ja siitä palkintona tuli neljä hopeamitalia (60 maj, 200 maj, 1000 m ja kiekko).

Myös Aada Piispanen (T11) saalisti hienosti kaksi hopeaa (1000 m ja korkeus). Emmi Pitkäkangas (T13) heitti moukarissa hopealle ja keihäässä pronssille.

14-vuotias Henri Pitkäkangas heitti P15-sarjassa pronssiset mitalit sekä moukarissa että keihäässä.

Pronssimitalin nappasi myös joukkueen nuorta kaartia edustava Samuel Kuoppa-aho, joka paiskasi P9-sarjan keihäässä ennätystuloksensa.

Mainiosti kisasivat myös Emilia Kivimäki (T11) ollen kuulassa neljäs ja ensikertalainen, joukkueen nuorin urheilija Loviisa Saari (T9) sijoittuen pituudessa sijalle 7.

T14-sarjassa tänä vuonna kisaavat Milja-Maria Lahti, Seliina Kuoppa-aho ja Ilona Takala pistivät lujasti kampoihin suurimmaksi osaksi vuotta vanhemmille kilpasiskoilleen T15-sarjassa.

Seliina otti hopeaa 800 m ja pronssia 2000 m kestävyysmatkoilla. Ilona saavutti pronssia sekä seipäässä että 300 m aidoissa. Milja-Maria on parannellut ennätyksiään läpi kesän ja niitä syntyi nytkin. Sijoitus oli neljäs sekä 100 metrillä että pituudessa.