Apua kauppa- ja asiointiasioissa Alajärven Lehtimäen alueen asukkaille: Facebook-ryhmä Lehtimäen alueen kauppa- ja asiointiapu välittää apua

Lehtimäkeläinen Hannamaria Aho on yksi Lehtimäen alueen kauppa- ja asiointiapu -Facebook-ryhmän perustajista. Hän toivoo ryhmän puolesta lähettämässään tiedotteessa, että tieto kauppa- ja asiointiavun saamisesta Lehtimäellä leviäisi mahdollisimman laajasti.

–Tarjoamme paikallisten vapaaehtoisten voimin yhteistyössä Lehtimäen kappeliseurakunnan ja Alajärven kaupungin kanssa apua kauppa- ja asiointiasioissa Lehtimäen alueen asukkaille. Olemme perustaneet Facebookiin ryhmän nimeltä Lehtimäen alueen kauppa- ja asiointiapu, jonka kautta apua välitetään, kertoo Hannamaria Aho tiedotteessa.

Ryhmän tarkoituksena on vapaaehtoisten voimin tarjota kiireetöntä kauppa- ja asiointiapua korona-virusepidemian myötä voimaan tulleen poikkeustilan aikana.

Avun kohteena ovat ensisijaisesti yli 70-vuotiaat sekä riskiryhmään kuuluvat Lehtimäen alueen asukkaat, joilla ei ole omasta takaa tukiverkkoa, siis läheisiä, sukulaisia, ystäviä tai tuttavia, tai jos tukiverkko estyy esimerkiksi sairastumisen tai karanteenin vuoksi auttamasta heitä.

Ryhmässä toimii puhelinpäivystys numerossa 040 190 2751, päivittäin klo 9-11 poikkeustilan aikana.

– Avunpyyntö on mahdollista lähettää myös suoraan Facebook-ryhmän kautta. Puhelinpäivystäjä ja ryhmän ylläpito välittää avunpyynnöt vapaaehtoisille auttajille, ja seuraa avunpyyntöihin vastaamisen toteutumista.

Ryhmä toimii täysin vapaaehtoisten voimin ja apu on vastikkeetonta.

Ryhmän ylläpidosta ja toiminnan koordinoinnista vastaavat yhteistyössä Jenni Kuisti, Ulla Anttila, sekä Hannamaria Aho.

Auttajaksi ja myös avuntarvitsijaksi voi halutessaan ilmoittautua liittymällä Facebook-ryhmään.

– Ryhmään liittyessä edellytämme vastaamista jäsenkysymyksiin, sekä ylläpidon sääntöjen lukemista ja hyväksymistä.

Lisätietoja Lehtimäen alueen kauppa- ja asiointiapu -ryhmän toiminnasta, avun saamisesta ja avun tarjoamista saa Facebook-sivuiltamme kokoamistamme.