Uutiset

Asiakaslähtöisten luontoreittien tekijöille tarjolla tehokoulutusta

Pirjo Räsänen antaa 16.4. parhaat käytännön vinkit asiakaslähtöisten luontokohteiden ja reittien suunnitteluun ja toteutukseen.
  • Järviseutu

Asiakaslähtöisten luontokohteiden ja reittien suunnittelu ja toteutus ovat aiheena 16.4. pidettävässä koulutuksessa, johon kutsutaan kaikki Alajärven, Evijärven, Kauhavan, Lappajärven, Lapuan ja Vimpelin luonto-, patikointi- ja pyöräilyreittien ylläpitäjät, suunnittelijat ja rakentajat.

Yhden päivän mittainen koulutus (klo 9-16) on maksuton ja suoraan käytäntöön sovellettavissa.

– Tavoitteena saada yhtenäiset käytännöt koko Aisaparin alueelle, miten suunnitellaan ja toteutetaan elämyksellisiä, vastuullisia ja turvallisia luontokokemuksia, sanoo kehittämissuunnittelija Päivi Kultalahti Aisaparin Kylille-hankkeesta.

Opettajina ovat alan ja alueen parhaat asiantuntijat Pirjo Räsänen ja Hannu Salo. He antavat käytännön neuvot reittien ja luontokohteiden suunnitteluun ja toteutukseen, aiheena ovat myös pyöräilyreitit. Neuvot ja vinkit saa myös esimerkiksi opasteiden materiaalivalintoihin ja muihin kenttätyön käytäntöihin.

Pirjo Räsäsen opetus perustuu OutdoorsFinland-kehittämisohjelmaan, Metsähallituksen viitoituksen ja opastamisen käytäntöihin sekä reittien arviointimateriaalin päivityksiin 2019. Aiheena ovat sekä patikointi- että pyöräilyreitit.

Hannu Salo on puolestaan tehnyt kenttä- ja konsultointityötä vuosien ajan Lakeuden Elämysliikunnan parissa. Hän on vetänyt useita luontoreitteihin liittyviä projekteja, Aisaparille viimeksi Hirvijärvi-Varpula erämaavaellusreitistön kehittämishankkeen.

Koulutuspäivä pidetään LSK Business Parkissa Aisaparin toimistorakennuksessa. Lounas on omakustanteinen ja sen voi nauttia esimerkiksi Sotilaskodissa 8,50 euron hintaan. Kahvitarjoilun vuoksi toivotaan ilmoittautumisia paivi.kultalahti@aisapari.net, puh. 0400 239 359 tai kotisivulta aisapari.net löytyvällä lomakkeella. Tapahtuma löytyy myös Facebookista Leader Aisaparin sivulta.

Aihetta on tarkoitus jatkaa myöhemmin keväällä reittien digitoinnin merkeissä. Reittikoulutuspäivässä kerätään tarpeita ja toiveita koulutuksen jatkoa varten.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli