Järviseudun diabeteskerhosta tukea ja valoa arkeen - Ensimmäisessä kerhoillassa Alajärvellä juodaan kahvit ja suunnitellaan toimintaa

Järviseudun diabeteskerho on odottanut koronan vuoksi ensimmäistä kokoontumistaan jo miltei puolitoista vuotta.

Etelä-Pohjanmaan Diabetes ry:n puheenjohtaja, ähtriläinen Virpi Kanth saapuu torstai-iltana 14. lokakuuta Alajärven nuorisoseuralle kertomaan kaikille kiinnostuneille diabeteskerhojen toiminnasta. Järviseudun diabeteskerhoon kuuluvat Alajärven, Vimpelin, Lappajärven ja Evijärven kunnat.

Hän toivoo, että mahdollisimman monet aiheesta kiinnostuneet tulisivat kello 18 alkavan kerhon ensikokoontumiseen mukaan. Järviseudun diabetesyhdistys lopetti toimintansa vuonna 2020 ja uusi kerhotoiminta järjestetään Etelä-Pohjanmaan Diabetes ry:n kautta. Näin helpotetaan paikallista toimintaa.

Kerho on tarkoitettu kaikille, perheille, nuorille ja aikuisille, eikä jäsenyyttä kerhotoimintaan osallistuvilta edellytetä.

– Ensimmäisellä kerralla juodaan kahvit ja kerron yhdistyksestä ja siitä, miten toimintaa pyöritetään ja toivon myös vinkkejä siitä, mitä halutaan tehdä.

Kerhoja on jo miltei jokaisessa kunnassa Etelä-Pohjanmaalla ja ideoina ovat olleet muun muassa jalkahoitajan tai ravitsemusterapeutin vierailut, munuaissiirrännäisen kokeneen tai näkövammaisen vierailu, mutta myös laulua ja huumoria on toivottu. Yhdistyksellä on myös perhetoimintaryhmä. Vertaistuen antaminen on kerhon tärkeä tavoite monien variaatioiden yksilöllisessä diabetes-sairaudessa.

SARI HEINILÄ

Juttua muokattu 14.101.2021 kello 9.20: Tekstissä kerrottiin virheellisesti, että kyseessä on Alajärven diabeteskerho. Kyseessä on kuitenkin Järviseudun diabeteskerho, johon kuuluvat Alajärven, Vimpelin, Lappajärven ja Evijärven kunnat.