Ei marinalle, nyt kehutaan: Yrittäjäkuukauden kehukökkätavoite on tuhat kehua ja tuhat euroa lapsille

Tämän vuoden yrittäjäkuukauden teema #kehukökkä kannustaa kertomaan hyvästä palvelusta.

Osallistumalla Kehukökkään teet hyvän teon. Jos lokakuun aikana saadaan 1000 kehua täyteen, Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät lahjoittaa 1000 euroa Seinäjoen keskussairaalan lastentautien yksikköön.

Alajärven Yrittäjien puheenjohtaja Kirsi Kujala vinkkaa katsomaan Alajärven yrittäjien kotisivulta, kuinka yrittäjäkuukauden hienoon kampanjaan voi osallistua.

– Itse ajattelen niin, että helposti tuodaan esille negatiivisia asioita. Ihmisten on ehkä vaikea sanoa ääneen vaikkapa kiitos paljon, sain hyvää palvelua ja hyvät päivänjatkot. Ehkä se voi olla somessa helpompaa, Kujala pohtii.

– Kyllä kiitos aina kannustaa ja voi vielä edelleenkin parantaa palvelua.

Hän myös muistuttaa, kuinka suuri merkitys Alajärvellekin on asiakkaiden ostoskäyttäytymisellä.

– Se vaikuttaa niin moneen asiaan, Kujala toteaa.

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Heikki Risikko rohkaisee kaikkia kertomaan hyvästä palvelusta.

– Nykyään negatiivisuus ja marina nousee hyvin usein esiin. On hyvä kannustaa positiivisen palautteen antamiseen. On paljon yrittäjiä ja työntekijöitä, jotka joka päivä laittavat itsensä 110 prosenttisesti likoon palvellakseen meitä parhaalla mahdollisella tavalla, he kyllä ansaitsevat kehut. Kehukökän aikana positiivista palautetta antamalla pystymme myös auttamaan lastenosaston pieniä potilaita, Risikko kertoo.

Seinäjoen keskussairaalan lastentautien yksikön ylilääkäri Kirsi Nuolivirta kertoo positiivisen palautteen antamisen olevan tärkeää myös heidän työssään.

– Meidänkin täytyy muistaa täällä lastenosastolla kehua potilaita ja heidän perheitään vaikeissa tilanteissa ja niistä selviämisessä. Positiivisuudella saa aikaan paljon enemmän. Ihana ajatus, että Kehukökkään osallistumalla jokainen voi auttaa lastenosaston potilaita, Nuolivirta sanoo.

Kehukökkään voi osallistua kertomalla hyvästä palvelusta somessa hashtagilla #kehukökkä tai täyttämällä kehulomakkeen osoitteessa yrittajat.fi/kehu. Facebookissa ja Instagramissa kehujulkaisun tulee olla julkinen, että se pystytään huomioimaan kehumäärää mitattaessa.

Kehukökkään voi osallistua kuka tahansa ja sama henkilö voi antaa kehuja useammallekin. Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan 100 euron lahjakortti K-ryhmään.

Alajärven Yrittäjien yrittäjäkuukauden tapahtumiin kuuluu jälleen Yrittäjä-kaupunki -kyselytunti 23. lokakuuta.

Viime vuonna kyselytunnilla keskusteltiin muun muassa kaupunkikuvasta, markkinoinnista, viestinnästä, julkisista hankinnoista, yritysvaikutusarvioinnista päätöksenteossa, asuntotilanteesta, tonteista ja tyhjistä liiketiloista. Yrittäjien kysymyksiin on vastaamassa Alajärven kaupungin päättäviä viranhaltijoita, kaupunginhallituksen- ja valtuuston jäseniä. Kysymyksiä voi toimittaa myös etukäteen osoitteeseen: tiedottaja@alajarvenyrittajat.fi.

Lisää aiheesta