Ensi lauantaina Soinin Arpaisilla patikoidaan jo 25. kerran, tänä vuonna uutuutena erityisesti lapsiperheille suunnattu minipatikka

Arpaisten patikka taivalletaan Soinissa lauantaina 14. syyskuuta. Luonnonkauniilla reitillä patikoijat voivat liikkua omaan tahtiin alkusyksyn luonnosta nauttien. Tapahtuma järjestetään nyt jo 25. kerran. Uutuutena mukana on minipatikka.

Perinteisiä reittivaihtoehtoja on kolme: Arpainen (28 km), Löytömäki (19 km) ja Läskilampi (14 km). Uuden, erityisesti lapsiperheille suunnatun minipatikan reitin pituus on 3,5 km. Minipatikan reitti kulkee Parviaisesta Hermanninpolkua pitkin Kaihiharjulle.

Soinin yhteistalo, Multiantie 29, toimii tapahtuman keskuspaikkana, josta on bussikuljetus lähtöpaikoille. Kuljetukset pidemmille reiteille lähtevät yhteistalolta klo 9. Minipatikan kyydin lähtöaika on klo 11. Multiantieltä on opastus yhteistalolle.

Kaikkien osallistujien, myös ennakkoon ilmoittautuneiden, tulee ilmoittautua yhteistalolla klo 8.00–8.30 välisenä aikana. Minipatikkaan osallistuvien ilmoittautumisen takaraja on klo 10.30.

Osallistumismaksuun sisältyvät kuljetukset, mehuhuolto, maastoruokailu, sauna, uinti, kunniakirja ja palkintoarvonta. Kaikki osallistujat saavat lisäksi Arpaisten patikan logolla varustetun treenipussin. Reitin varrella ja yhteistalolla on myös maksullista huoltoa.

Patikan reitti polveilee Ison Koirajärven ja Arpaisten kauniiden harjumaisemien kautta kohti Löytömäkeä. Entisen Vaasan läänin toiseksi korkeimmalta mäeltä polku laskeutuu Löytöjoelle ja edelleen Matosuolle.

Matosuolla voi pitkospuita kävellen ihailla aapasuon luontoa. Läskilammelta reitti kulkee Kaihiharjun kautta kohti Soinin keskustassa sijaitsevaa yhteistaloa. Maastoruokailu on Kaihiharjulla ennen viimeistä osuutta. Minipatikan osallistujat pääsevät Kaihiharjulta bussikyydillä yhteistalolle.

Patikkaan voi ilmoittautua ennakkoon 9. syyskuuta asti. Lisätietoja saa liikuntasihteeri Janne Kujalalta, puh. 0400 790 643, janne.kujala@soini.fi.

Patikan järjestelyistä vastaavat Parviaisen kyläyhdistys, Saurun seudun Maa- ja Kotitalousseura sekä Soinin kunta. Tapahtumaa turvaamassa on myös SPR:n ryhmä.

Teksti ja kuva: Aarre Löytömäki