Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on avannut koronavirukseen liittyvän huolipuhelimen

Sairaanhoitopiiri avaa tänään 25.3.2020 huolipuhelimen.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri avaa tänään keskiviikkona 25.3.2020 alueen väestölle tarkoitetun, koronavirukseen liittyvän huolipuhelimen, johon voi soittaa, jos koronatilanne huolestuttaa henkisesti ja tilanne aiheuttaa psyykkistä oireilua, esimerkiksi ahdistusta.

Huolipuhelinnumero on 050 474 2854 ja se on avoinna ma-pe klo 9.00 - 15.00. Huolipuhelimeen vastaavat henkisen tuen ammattilaiset.

Huolipuhelimessa ei anneta hoidollisia neuvoja koronavirus-infektioepäilyhin tai hoitoon liittyen - näissä asioissa opastaa Päivystysapupuhelin 116 117.

Huolipuhelimen avaamisella pyritään siihen, että Päivystysapu 116117 ei ruuhkautuisi huolestuneista kansalaisista, jotka toivovat keskusteluapua oireillessaan henkisesti koronatilanteen ahdistaessa.

Myös maakunnan terveyskeskuksissa on omia puhelinohjaus ja -neuvontapuhelimia, joissa saa ohjausta ja neuvontaa sekä keskusteluapua huolen herätessä. Kuntien asukkaiden toivotaan soittavan oman terveyskeskuksensa puhelinnumeroihin niiden aukioloaikana. Sairaanhoitopiirin huolipuhelin vahvistaa näitä palveluja.