Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä seitsemän uutta tartuntaa: ”Liittyvät aiempiin tartuntaketjuihin, pääosin tartuntoihin Järvi-Pohjanmaan alueella”

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin eilen 19.11.2020 seitsemän uutta koronavirustartuntaa.

Tartunnat liittyvät aiempiin tartuntaketjuihin, pääosin tartuntoihin Järvi-Pohjanmaan alueella. Koronatartuntojen kokonaismäärä sairaanhoitopiirissä on 224. Sairaalahoidossa on neljä koronapotilasta.

Viimeaikaiset koronatartunnat Järvi-Pohjanmaan alueella ovat nostaneet sairaanhoitopiirin ilmaantuvuuslukuja. Ilmaantuvuus 14 vrk:n seurannassa on 25,9/100 000 asukasta (50 tapausta) ja 7 vrk:n seurannassa ilmaantuvuus on 18,7/100 000 asukasta (36 tapausta). Järvi-Pohjanmaalla ilmaantuvuusluvut asukasmäärään suhteutettuna ovat huomattavasti korkeammat.

On erittäin tärkeää, että kansalaiset tässä tartuntatautitilanteessa hakeutuvat koronatestiin jo lievissäkin koronaan viittaavissa oireissa. Vain testauksen ja nopean jäljityksen avulla saamme tartuntaketjut katkaistua. Turvavälejä ja hyvää käsi- ja yskimishygieniaa tulee noudattaa ja käyttää kasvomaskia annettujen suositusten mukaisesti. Sairaana tulee pysyä kotona. Toimi näin, jos epäilet koronavirustartuntaa

COVID-19 -näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 44 451. Eilen tutkittiin 437 näytettä. Positiivisten näytteiden osuus kaikista otetuista näytteistä on 1,5 %.