Flamencoa, tuulikelloja, sanataidetta ja hautausmaatarinoita Taide- ja kulttuurikeskus Onnintuvalla Lappajärvellä - kitaristi Jari Lehtosen juuret ovat Järviseudulla

Onnintuvalla Lappajärvellä kuullaan perjantaina 30. heinäkuuta espanjalaisia nailonkitaran säveliä, kun kitaristi Jari Lehtonen saapuu esittämään flamencoa Nykälänniemen järvimaisemiin.

Lehtonen on monipuolinen muusikko, joka on esiintynyt Suomessa ja maailmalla niin katu- ja ravintolasoittajana kuin konserteissa. Granadassa alan oppia ammentaneen kitaristin ohjelmistoon ovat jo pitkään kuuluneet myös portugalilainen fado sekä tulevassa esiintymisessäkin kuultavat Astor Piazzollan tangot ja milonga.

Tunteikkaasta ilmaisustaan kiitelty Lehtonen omistautuu flamencossa enimmäkseen perinteen vaalimiselle ja on kehittynyt siinä varsin taitavaksi. Tämänkin muusikon juuret ovat äidin puolelta Lappajärven Ala-Sepässä, ja Järviseutu on hänelle tuttua kesänviettomaisemaa. Tuleva esiintyminen on hänen ensimmäisensä Lappajärvellä. Koserttiin paikkavaraukset onnintupa.karikko@gmail.com tai 041 3149357.

Ennen flamenco-konserttia eli torstaina 22.7. Taide- ja kulttuurikeskus Onnintuvalla rakennetaan tuulikelloja Tolska-tontun työpajassa. Työpaja on avoinna klo 12–18 ja sinä aikana voi käydä rakentamassa oman oksatuulikellon puutarhansa koristeeksi. Työpaja on suunnattu kaikenikäisille. Tuulikello rakennetaan oksista ja puukalikoista, joita voi tuoda itsekin mukanaan tai sitten käyttää työpajan kalikoita. Työpaja on maksuton.

Taide- ja kulttuurikeskus Onnintupa avaa torstaina 22.7. sanataiteen yhteisötaideteoksen nimeltä Kirjailijakammio Onnintuvan ulkorakennukseen. Kirjailijakammiossa kävijät pääsevät kirjoittamaan oman säkeensä yhteiseen runoon ja pidempää tai lyhempää tarinaa yhteiseen jatkokertomukseen. Mielenkiintoista on nähdä, minkälainen tarina saadaan syntymään! Kirjailijakammio on auki 24/7.

Taide- ja kulttuurikeskus Onnintupa -hanke järjestää kesän aikana myös kaksi hautausmaaopastusta Lappajärven hautausmaalla, ensimmäinen keskiviikkona 28.7. klo 18 ja toinen keskiviikkona 18.8. klo 18. Sadesäällä opastusta ei järjestetä. Opastuksen aikana tutustutaan Lappajärven kirkon ja hautausmaan historiaan, muistomerkkeihin ja kuullaan tarinoita hautausmaalle haudattujen henkilöiden elämästä.

Tapahtumat ovat osa Taide- ja kulttuurikeskus Onnintupa-hankkeen toimintaa. Hanke on saanut Leader-rahoitusta Aisapari ry:ltä.

TUIJA AHOLA