Heikki ja Juha Hauta-aho Alajärven kunnon kuntalaisia

Alajärven kaupungin urheilugaalassa palkittiin Vuoden urheilijana Mikko Paavola ja vuoden valmentajana Kari Mattila. Ryhtinuoret ovat tänä vuonna Sara Vuorela ja Olavi Yli-Mannila ja kunnon kuntalaisina palkittiin Heikki ja Juha Hauta-aho ja vuoden nuori toimija on Mikko Matintupa.

Palkinnot

Sivistyslautakunnan palkinnot:

VUODEN URHEILIJA 2021

Mikko Paavola, saavutuksia miesten seiväs, SM 1. (Kalevan Kisat), SM-halli 2. Ruotsi-ottelun voitto.

VUODEN VALMENTAJA 2021

Kari Mattila, saavutuksia valmentanut C-tyttöjen joukkueen Power Cup-mitalille menneellä kaudella. Tehnyt pitkäjänteistä työtä alajärveläisen lentopallon eteen, mistä osoituksena mestaruusliigan pelaajia.

RYHTINUORET

Sara Vuorela, joka on menestynyt sekä pesäpallossa että yleisurheilussa sekä piirin että Sm-kilpailuissa, mm. keihäänheiton joukkuehopea Emmi Pitkäkankaan kanssa.

Olavi Yli-Mannila, on kilpaillut SM-tasolla yleisurheilun heittolajeissa useana vuonna hyvällä menestyksellä (yksi SM-kulta ja useita pistesijoja) ja kuuluu alueelliseen nuorten maajoukkueeseen. Hän on toiminut lasten yleisurheiluohjaajana ja on pelannut aiemmin myös pesäpalloa.

KUNNON KUNTALAINEN

Heikki ja Juha Hauta-aho: Valkealammella on ollut vuodesta 2008 alkaen talkootöillä tehty ensilumenlatu. Kevättalvella tykitetään lunta varastoon sahanpurujen alle. Työ vaatii lumitykkien jatkuvaa seurantaa. Syksyllä hommia jatketaan traktoreilla ja kaivinkoneella, että saadaan tuhansien kuutioiden lumimassa levitettyä latupohjaksi ja ladut hiihtokuntoon. Juha ja Heikki Hauta-aho ovat tehneet kovasti talkootöitä traktorien ja kaivinkoneen kanssa ilman korvauksia. Latu on tärkeä juttu lähialueen kilpa- ja kuntohiihtäjille ja vaatii suuria työtunteja tarjota tämä palvelu.

VUODEN NUORI TOIMIJA 2021

Mikko Matintupa, on reipas 9. luokkalainen, jolle perhe ja ystävät ovat tärkeitä. Hänellä on oma 4H-yritys, jonka kautta tekee erilaisia töitä esimerkiksi vaihtanut talvirenkaita asiakkaiden autoihin. Hän on myös aktiivinen urheilunsaralla ja pelaa pesäpalloa.

JOUKO ETULA -PALKINTO

Amanda Tuomela edustaa alajärveläistä nousevaa tyttö- ja naispesäpalloa. Kuluvalla kaudella palkittava pelasi sekä C-tyttöjen että naisten Suomisarjan joukkueissa. Pelipaikka hänellä on lukkarina. Hän on myös toiminut pesäpallossa G-tyttöjen vetäjänä.

Urheilijoiden stipendisäännön perusteella myönnetyt stipendit 2021

Järviseudun Urheiluautoilijat ry.: Ville Hautamäki, Rallin SM 2-luokka SM 1.

Alajärven Ankkurit ry. yleisurheilujaosto:

Mikko Paavola, miesten seiväshyppy SM 1., SM-halli 2. Ruotsi-ottelun voitto.

Sara Vuorela, T14 keihäs SM-joukkue 2.

Emmi Pitkäkangas, T14 keihäs SM-joukkue 2.

Alajärven Ankkurit ry. lentopallojaosto:

Lentopallon C-tytöt, Tiikerisarjan hopeaa.

Joukkueessa pelasivat: Tara Anttila, Saana Jokela, Laura Jokiaho, Roosa Kangastupa, Inka Rajala, Neea Raja-aho, Veera Rullpakka, Fiona Yli-Sissala, Essi Ylönen (seura palkitsee). Valmentajat: Kari Mattila, Niina Peltola, Joukkueenjohtaja: Susanna Jokela.

Alajärven Ankkurit ry. junioripesäpallo: Pesäpallon C-pojat SM pronssi. Läntisen alueen kultaa sekä miesten maakuntasarjan nousu Suomisarjaan.

Joukkueessa pelasivat: Miika Etula, Eeli Hänninen, Ville Isokangas, Aapo Koivunen, Kimi Lassila, Samu Mattila, Mico Paalanen, Olavi Perälä, Roni-Matti Rantakangas, Elias Särkinen, Matias Uusitalo, Tomi Viljanen (seura palkitsee). Valmennustiimi: Juha Hänninen, Juha-Matti Jaatinen, Mika Paalanen, Petteri Perälä.

Alajärvi:

Niku Ketola, klassinen penkkipunnerrus M23 sarja 120kg SM 1. omalla ennätystuloksella 185kg, Pohjoismaiden nuorten alle 23-vuotiaiden mestari uudella ennätyksellä 187,5kg. Niku on tällä hetkellä Venäjällä Euroopan mestaruuskilpailuissa.

Anni Keisanen, sisäsoutu 2000m SM 1., MM 1. sekajoukkuekisa, MM 2. naisten joukkuekisa. Olympialuokan soutu yksikkö SM 5. 2000m ja SM 6. 500m.

Juha Paimen, Voimapunnerrus M60 sarja 120kg+ SM 1. Suomenennätys tuloksella 145kg

Matti Iivarinen, Superpesis Manse PP, pelinjohtaja SM 1.

Seurojen palkittavat

Alajärven Ankkurit, lentopallojaoston palkittavat:

F-tytöt/pojat: Fanni Hyvönen, Leo Ohramaa ja Pihla Neulaniemi (kehittyjä), Noora Kortesaari, Lilja-Lumia Ukonmäki, Siiri Rantakangas (kehittyjä.

E-tytöt: Aurora Anttila, Neea Sillanpää, Emmi-Lotta Hotakainen (kehittyjä), Meri Yli-Sikkilä (kehittyjä), Inka Pitkänen, Meea Katajamäki, Linnea Mikkolanaho (kehittyjä), Aino Tallbacka (kehittyjä).

D-tytöt: Fanni Filmilä, Iida Sillanpää, Milla Siltala (kehittyjä), Niina Raja-aho (kehittyjä), Senja Valkonen, Janina Kangastie, Minttu Saukko (kehittyjä), Marika Nelimarkka (kehittyjä).

C-tytöt: Tara Anttila, Laura Jokiaho, Roosa Kangastupa (kehittyjä), Saana Jokela (kehittyjä).

N2: Ada Kriikkula, Anni Hautakangas.

Alajärven Ankkurit, yleisurheilujaoston palkittavat: Elias Onditi, Samuel Kuoppa-aho, Aada Piispanen, Hanna Siirilä, Viola Takala, Julius Pakka, Katariina Leppäaho, Sara Vuorela, Anniina Viitasaari, Emmi Pitkäkangas, Emmi Piispanen, Ilona Takala, Milja-Maria Lahti, Seliina Kuoppa-aho, Liinu Järvinen, Henri Pitkäkangas, Olavi Yli-Mannila, Eucabeth Kivikangas, Aleksi Yli-Mannila, Juhana Karjanlahti, Teemu Tuomela, Mikko Paavola, Antti Ihamäki.

Alajärven Ankkurit junioripesäpallon palkittavat:

Vuoden lupaava tyttöjuniori (C-t) Vilja Valkonen, lupaava poikajuniori (C-p) Aapo Koivunen, juniorivalmentaja Juha Hänninen, juniorivalmentaja Juha-Matti Jaatinen, juniorituomari Miska Paalanen,

Vuoden joukkue D-pojat 07

Vuoden Ankkurityttö (E-t) Eerika Sironen

Vuoden Ankkuripoika (E-p) Eino Latvala

Vuoden joukkueenjohtaja Tanja Pakka

Vuoden pesisperhe Johannes ja Riika Herttola

Itä-Länteen valitut pelaajat: Joona Peltokangas, Oona Winter, Olavi Perälä, Tomi Viljanen, Kristian Juoperi.

Itä-Länteen valitut tuomarit Nestori Heikkilä

G-tytöt: Kehittyjä Olivia Salo, Leidi Aino-Maria Myllymäki, Vuoden pelaaja Mariella Nygård.

G-pojat: Kehittyjä Rasmus Juuti, Herrasmies Joel Hallapuro, Vuoden pelaaja Oskari Levijoki.

F-tytöt: Kehittyjä Lumilia Turja, Leidi Meri Yli-Sikkilä, Vuoden pelaaja Helmi Herrala.

F-pojat nuoremmat: Kehittyjä Akseli Kalliomaa, Herrasmies Viljami Neulaniemi, Vuoden pelaaja Aleksi Herttola.

F-pojat vanhemmat: Kehittyjä Tuukka Hemminki, Herrasmies Veeti Isokangas, Vuoden pelaaja Aleksi Myllymäki.

E-tytöt nuoremmat: Kehittyjä Anne Rantakangas, Leidi Laura Mikkonen, Vuoden pelaaja Peppi Höykinpuro.

E-pojat nuoremmat: Kehittyjä Antti-Kalevi Takala, Herrasmies Samuli Kraatari, Vuoden pelaaja Lauri Myllymäki.

E-pojat vanhemmat: Kehittyjä Iisakki Rantakangas, Herrasmies Juuso Luoma, Vuoden pelaaja Elmeri Sironen.

D-tytöt nuoremmat: Kehittyjä Iida Herttola, Leidi Féa Pakka, Vuoden pelaaja Anni Puro.

D-tytöt vanhemmat: Kehittyjä Miisa Harju, Leidi Milana Vainionpää, Vuoden pelaaja Sara Vuorela.

D-pojat nuoremmat: Kehittyjä Nestori Heikkilä, Herrasmies Aleksi Pakka, Vuoden pelaaja Jaakko Mikkonen.

D-pojat vanhemmat Kehittyjä Valtteri Herttola, Herrasmies Elmeri Tuomela, Vuoden pelaaja Aleksi Rantakangas.

C-tytöt aluesarja: Kehittyjä Fanny Joensuu, Leidi Minea Kivinen, Vuoden pelaaja Hilda-Miina Hirsimäki.

C-tytöt kilpasarja: Kehittyjä Vilja Valkonen, Leidi Neea Rannanpää, Vuoden pelaaja Amanda Tuomela.

C-pojat: Kehittyjä Olavi Perälä, Herrasmies Matias Uusitalo, Vuoden pelaaja Elias Särkinen.

Miesten maakuntasarja: Antti Isoniemi. Naisten suomisarja: Kehittyjä Fanny Salmela, Leidi Siiri Honko, Vuoden pelaaja Oona Winter.

Alajärven Ankkureiden B-poikien (poikien superpesisjoukkueen) kauden palkittavat: Vuoden pelaaja: Antton Peltomäki, Vuoden sisäpelaaja: Joona Peltokangas, Vuoden ulkopelaaja: Jami Lassila.

Alajärven Ankkureiden Ykköspesisjoukkueen palkittavat:

Vuoden pelaaja: Nestori Yli-Sissala, Vuoden sisäpelaaja: Martti Viitasalo, Vuoden ulkopelaaja: Tuukka Etula, Vuoden talkoolainen: Ville Niva

Hiihtojaosto:

Hiihtojaosto palkitsi Jarmo Lautasen ja Arto Kytölän hyvästä menestyksestä. Molemmat saavuttivat erinomaisia sijoituksia kansallisissa kilpailuissa. Erityisen maininnan ansaitsee Jarmo Lautasen sijoittuminen toiseksi Veteraanien rullahiihdon SM-kilpailuissa Valkealassa syyskuussa. Arton ja Jarmon aktiivinen kilpaileminen ja Jarmon SM-hopea toivat hienoa menestystä ja aihetta ylpeyteen myös Alajärven Ankkureille.