Heli Hämäläinen Alajärveltä vihreiden eduskuntavaaliehdokkaaksi

Luonto- ja ympäristöalan ammatillinen opettaja ja varakaupunginvaltuutettu Heli Hämäläinen Alajärveltä on nimetty vihreiden eduskuntavaaliehdokkaaksi. Heli Hämäläinen on ensimmäistä kertaa ehdolla eduskuntavaaleissa, mutta kokemusta ja kipinää kertyi kuntavaaleista, jotka menivät mainiosti ja toivat varakaupunginvaltuutetun paikan.

Paikallispolitiikka on vain lisännyt intoa vaikuttajana toimimiselle ja Hämäläinen on hyvin innostunut ehdokkuudestaan. Tärkein syy ehdokkuuteen on kuitenkin huoli Suomen ja maailman tilasta.

- Olen nähnyt työni kautta mitä koulutuksesta leikkaaminen on saanut aikaan. Entistä isompi osa monenikäisistä työkykyisistäkin ihmisistä joutuu syrjäytymisen polulle. Meillä ei ole varaa hukata enää yhtäkään ihmistä, nuorta tai vanhaa yhteiskunnastamme, Hämäläinen sanoo.

- Ympäristöalan opettajana tunnen myös hyvin ilmastonmuutoksen vaikutukset ja tiedän miten ratkaisevaa on toimia nyt. On erittäin tärkeää, että politiikassa ymmärretään kokonaiskuva ja ne toimenpiteet, jotka ovat välttämättömiä ja kiireisiä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Meidän on huolehdittava yhdessä kaikkien kansojen kanssa, ettemme tuhoa maailman elinoloja.

Kaikista haasteista huolimatta Hämäläinen kuitenkin kokee, että ratkaisukeinoja on. Rohkaisevia esimerkkejä asioiden edistämisestä löytyy esimerkiksi kansalaistoiminnasta.

- Vapaaehtoistyö ja yhdistystoiminta ovat olleet aina lähellä sydäntäni, ja niissä on paljon yhtymäkohtia politiikkaan. Kaikissa on pohjana yhteinen hyvä ja huolenpito, oli kyse sitten ihmisistä tai ympäristöstä, Hämäläinen kertoo ja mainitsee muun muassa 4H ja Kennelliiton kaverikoiratoiminnan, joissa on aktiivinen.

- Yhteisöllisyydessä on voimaa, se pitäisi useammin olla tavoitteena. Ketään ei saa jättää yksin tai hylätä yhteiskuntamme ulkopuolelle. Kotona mies, 6-vuotiaat kaksoset ja koira tuovat virtaa, mutta pitävät samalla jalat maassa.

Vihreiden muut tähän mennessä julkaistut ehdokkaat ovat: Ala-Kokko Laura, Vaasa, Alaspää Jenna, Kaustinen, Egge Faiza, Kokkola, Harju Markku, Mustasaari, Närvä Tuula, Vaasa, Ojajärvi Tuomas, Seinäjoki, Salo Henna, Seinäjoki, Teerikangas Anni, Pietarsaari, Yli-Panula Taru, Seinäjoki.