Itsenäisyyspäivän vietto Alajärvellä

Alajärvellä vietetään itsenäisyyspäivää poikkeustavoin sunnuntaina 6.12. Alajärven kirkossa kello 10 ja Lehtimäen kirkossa kello 10 alkavien sanajumalanpalvelusten jälkeen ovat vuorossa seppelten laskut sankarimuistomerkeille.

Pääjuhlaa ei tänä vuonna järjestetä vallitsevan koronatilanteen vuoksi.

Alajärvellä itsenäisyyspäivä valkenee reserviläisten sytyttämien ulkotulien myötä kirkon ympäristössä ja uudella hautausmaalla sijaitseville muistomerkeille. Reserviupseerinaiset sytyttävät kynttilät Alajärven sankarihaudoille hieman ennen Alajärven kirkossa alkavaa jumalanpalvelusta, jonka pitää kirkkoherra Ari Auranen ja kanttorina on Ismo Pitkänen. Kirkonmenojen jälkeen on vuorossa seppelten lasku sankarihaudoille.

Tämän vuoden kulttuuripalkinto myönnetään myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Lehtimäen kirkossa sanajumalanpalveluksen toimittaa kappalainen Terho Kanervikkoaho ja kanttorina on Eeva-Liisa Kolonen. Jumalanpalveluksen jälkeen on seppelten lasku sankarivainajien muistomerkeille.

Itsenäisyyspäivän juhlaa ei tänä vuonna järjestetä.

Järjestelyt toteuttavat Alajärven kaupunki, Alajärven seurakunta ja Lehtimäen kappeliseurakunta, Alajärven reserviläiset ja Lions Club Alajärvi-Järviseutu.

Itsenäisyyspäivän kunniaksi saa arkkitehti Alvar Aallon veljelleen suunnittelema Villa Väinölä valaistuksen.

Itsenäisyyspäivän 6.12. striimattu suoratoistolähetys Alajärven kirkosta tulee suorana kello 10 osoitteesta www.alajarvenseurakunta.fi/verkkokirkko. Linkki löytyy Alajärven seurakunnan kotisivujen etusivulta.