JAMIn Outload-lanit myytiin loppuun neljässä tunnissa - konepaikkoja 140

Outload tekee tänä keväänä historiaa, sillä kovin usein ei Järviseudulla järjestettäviä tapahtumia myydä ennakkoon loppuun – ainakaan neljässä tunnissa.

– Tiedossa ei myöskään ole, että koko Suomessa olisi koskaan aikaisemmin myyty loppuun vastaavaa tapahtumaa näin nopeasti. Outload lanit järjestetään jälleen JAMIn Alajärven yksikössä 19.4.–21.4. Laneja on järjestetty jo vuodesta 2014 alkaen. Outload on LAN-tapahtuma, jonka järjestävät Järviseudun ammatti-instituutin datanomi- ja merkonomiopiskelijat osana eSport-opintojaan. Ennakkolipunmyynti avattiin maanantaina 11.3. klo 9. Klo 13 iltapäivällä kaikki 140 konepaikkaa oli myyty. VIP-konepaikat, eli vähän paremmat konepaikat myytiin viidessä minuutissa. eSport-huuma on nyt valtavassa kasvussa, kertoo JAMIn tieto- ja viestintätekniikan tuntiopettaja Mikko Kalijärvi.

Mikä eSport?

Elektroninen urheilu eli e-urheilu on videopelien pelaamista kilpailullisesti. Elektronista urheilua harrastetaan niin joukkue- kuin yksilömuodossakin riippuen pelistä ja pelimuodosta. Tavallisimmat eSport-pelit ovat tietokoneella tai konsolilla toimivia viihdepelejä, jotka jakautuvat useampaan alalajiin, eli genreen.