Japanin Suomen Suurlähettiläs Takashi Muratan vierailee Vimpelissä

Vimpelin kunta ja Vimpeli Veto ovat kutsuneet Japanin Suomen suurlähettilään Takashi Muratan vieraaksi Vimpelin Vedon 85-vuotis juhlaotteluun.

Vimpelin kunta on strategiansa mukaisesti julistautunut pesäpallon maailman pääkaupungiksi. Tämän lisäksi Vimpelin kunta on aloittanut yhdessä Vimpelin Vedon kanssa niin sanotun ”Pesäpallo-Diplomatia” kampanjan, joka tavoitteiltaan muistuttaa Yhdysvaltojen kulttuuri-diplomaattisia hankkeita, kuten ”Ping-Pong-Diplomatiaa” tai Kiinan nykyistä ”Panda-Diplomatiaa”.

– Vimpelin kunnan tavoitteena on lähteä viemään pesäpalloa maailmalle yhdessä Vedon kanssa. Pesäpallo on Suomen kansallislaji ja sen lisäksi puhtaasti suomalainen, kulttuurillisesti uniikki ”tuote”. Sen pelaaminen on verrattain edullista ja harrastetasolla pesäpallo on nopeasti opittavissa. Pesäpallo soveltuu erinomaisesti pelattavaksi kouluille, tämä auttaa koulutusvienti yhteistyön avaamista Järviseudulta Kiinaan ja Japaniin.

Pesäpallo-Diplomatian tavoitteena on viedä hyvää Suomi-kuvaa maailmalle, mahdollistaa kansainvälistä kummikaupunkitoimintaa ja ennen kaikkea edistää koko Järviseudun alueen vientiä, turismia ja koulutusvientiä. Kiinalaiset ja japanilaiset ovat kiinnostuneita suomalaisesta koulutuksesta, orgaanisesta ruuasta, kierrätysosaamisesta, kestävänkehityksen tuotteista. Järviseudulta löytyy kaikkea edellä mainittua osaamista ja paljon muuta, missä on valtaisaa vientipotentiaalia.

Suomella ja Japanilla on ollut sata vuotta kestänyt erinomainen diplomaattinen suhde. Japanilaiset ovat erittäin kiinnostuneita Suomalaisesta koulutuksesta, tuotteista ja Suomesta maana.

– Japani on Yhdysvaltojen lisäksi ainoa niin sanottu ”todellinen” baseball maa. Pesäpallon juuret ovat baseballissa. Vimpelin kunta ja Vimpelin Veto halusivat kutsua yhden maailman suurimman baseball maan Suurlähettilään, Herra Takashi Muratan seuraamaan Vimpelin Vedon 85-vuotis peliä, maailman pesäpallon pääkaupunkiin Vimpeliin.

Tilaisuuden aikana on tarkoitus kertoa Suurlähettiläs Muratalle pesäpallon historiasta, säännöistä ja kertoa Vimpelin tavoitteista lähteä viemään pesäpalloa Japaniin kummikaupunkitoiminnan avaamiseksi. Vierailun aikana Herra Muratalle tullaan esittelemään Saarikenttää ja Vedon joukkuetta.

Murataa isännöi Vimpelin kunnanjohtaja Sami Gustafsson, Vedon puheenjohtaja Jari Lakaniemi, Vimpelin kunnanvaltuuston puheenjohtaja Matti Latvala ja Suomen Ulkoministeriöstä Protokollapäällikkö, Suurlähettiläs Matti Heimonen.