Järvi-Pohjanmaan terveyskeskus muuttaa tiedotuskäytäntöään koronavirustartunnoista

Järvi-Pohjanmaan pandemiatyöryhmä on ollut tiedottanut ajankohtaisesta koronatilanteesta alueella tänään 8. syyskuuta.

Järviseudun ammatti-instituutilla havaittuihin koronatapauksista ei ole aiheutunut jatkotartuntoja. JAMI:n Lappajärven ja Vimpelin yksiköt ovat palanneet lähiopetukseen 6.9. lähtien.

Yhteistoiminta-alue on muuttamassa nyt myös tiedotuskäytäntöjään koronaan liittyen.

– Jatkossa Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä ei lähtökohtaisesti tiedota jokaista uutta koronatartuntaa. Tartunnanjäljitystyö jatkuu kuitenkin normaalisti ja tarvittaessa tiedotamme esimerkiksi alueella havaitusta tartuntaryppäästä tai joukkoaltistuksesta, jos se nähdään tarpeelliseksi.

Rokotukset Järvi-Pohjanmaan alueella etenevät hyvin: tällä hetkellä kaikista vähintään 12-vuotiaista henkilöistä ensimmäisen rokoteannoksen on saanut noin 78 prosenttia Järvi-Pohjanmaan alueen asukkaista ja noin 60 prosenttia on saanut myös toisen rokoteannoksen.

THL on linjannut, että toisen koronarokotteen voi hakea siinä vaiheessa, kun ensimmäisestä rokotuksesta on kulunut vähintään kuusi viikkoa. Pandemiajohtoryhmä on päättänyt alueella kuitenkin pääasiallisesti käytettävän kahdeksan viikon rokoteväliä. Erityistapauksissa (esim. ulkomaan matka tai lähestyvät ylioppilaskirjoitukset) voi kuitenkin hakeutua walk-in-rokotuksiin jo kuuden viikon päästä ensimmäisen rokoteannoksen saamisesta.

Järvi-Pohjanmaalla koronarokotukseen voi hakeutua ilman ajanvarausta kaikissa alueen toimipisteissä 30.8.–30.9. seuraavasti:

Alajärven terveyskeskus tiistaisin ja torstaisin kello 15–19 työterveyshuollon tilat

Lappajärven terveysasema tiistaisin ja torstaisin kello 14–16

Lehtimäen terveysasema keskiviikkoisin kello 14–16

Vimpelin terveysasema tiistaisin ja torstaisin kello 15–17

Rokotuksiin voi hakeutua itselle sopivimpaan ajankohtaan kaikissa rokotuspisteissä asuinkunnasta riippumatta. Yllä mainittuina aikoina on mahdollista ottaa tehosterokote, jos ensimmäisen annoksen saamisesta on kulunut 6-8 viikkoa. Sinun ei tarvitse erikseen peruuttaa varattua tehosterokoteaikaa, jos haet toisen rokoteannoksen jo aikaisemmin. Walk-in-tilaisuuksien lisäksi voit varata ajan koronarokotukseen www.hyvis.fi -palvelusta tai koronarokotuksien ajanvarausnumerosta 06 2412 7800.

Rokotuskattavuuden noustessa rajoituksia ja suosituksia tullaan vähitellen purkamaan. Pandemiajohtoryhmä muistuttaa kuitenkin vielä jaksamaan hetken aikaa:

  • älä tapaa muita ihmisiä, jos sinulla on flunssan oireita. Hakeudu ohjeiden mukaisesti koronatestiin
  • käytä suu-nenäsuojusta asioidessasi sisätiloissa tai sisätiloissa järjestettävissä yksityistilaisuuksissa
  • hakeudu rokotukseen

JÄRVI-POHJANMAAN PANDEMIAJOHTORYHMÄN TIEDOTE

Lisää aiheesta