Tilaajalle

Järviseudulla työttömyys on laskenut vuodessa kaikkein eniten Etelä-Pohjanmaan seutukunnista

Työttömien työnhakijoiden määrät laskivat lokakuussa selvästi sekä Pohjanmaan että Etelä-Pohjanmaan ely-keskusten alueilla verrattuna edellisvuoden vastaavaan aikaan.

Etelä-Pohjanmaan elyn alueella työttömien työnhakijoiden määrä laski vuoden takaisesta 26,5 prosenttia.

Koko maan työttömyys laski lokakuussa vuoden takaisesta 17,2 prosentilla.

Etelä-Pohjanmaan elyn alueella työttömien määrä laski suhteellisesti eniten Järviseudulla. Maakunnan alhaisin työttömyysaste oli Evijärvellä, jossa sen osuus työvoimasta oli 2,7 prosenttia. Etelä-Pohjanmaalla työttömyys laski kaikissa seutukunnissa, joista Järviseudulla lasku oli suhteellisesti voimakkainta. Etelä-Pohjanmaan kunnista suhteellisesti eniten laskua työttömien työnhakijoiden määrässä oli Evijärvellä (-46 %), Soinissa (-42 %), Isossakyrössä (-37 %), Alajärvellä (-35 %) ja Teuvalla (-33 %).

Vimpelissä työttömien osuus oli 4,8 prosenttia, Lappajärvellä 4,9 prosenttia ja Alajärvellä sekä Soinissa 5,2 prosenttia. Seinäjoella vastaava osuus oli 6,6 prosenttia.

Uusia avoimia työpaikkoja oli Etelä-Pohjanmaan elyn alueella lokakuussa hieman yli 2 000. Myös niiden osuus kasvoi edellisvuodesta. Etelä-Pohjanmaan elyn alueella kasvun osuus oli 70,9 prosenttia.

Työttömien työnhakijoiden määrän alenemisesta huolimatta pitkäaikaistyöttömien osuus kasvoi vuoden takaisesta. Etelä-Pohjanmaan ely-keskuksen alueella yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleiden osuus puolestaan kasvoi 21,7 prosenttia edellisvuoden lokakuuhun verrattuna.

Tiedot käyvät ilmi työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta.

JOONAS KANANEN, JOHANNA KATAJA