Järviseudun ammatti-instituutissa Alajärvellä opiskeleva Anna Gavrilova voitti pöytätenniksen SM-kultatuplat

Järviseudun ammatti-instituutissa opiskeleva petroskoilainen Anna Gavrilova on voittanut tuplakultaa pöytätenniksen C-luokassa viime viikonloppuna.

Gavrilova on menestyksen lisäksi herättänyt pingis-innostuksen monissa Jamin ja lähikoulujen oppilaissa.

Pöytätenniksen kilpapöydille palannut Gavrilova otti tuplamestaruuden ja oli yksi PeTon pöytätennispelaajien mitaliputken tuojista koti-SM -kisoissa Peräseinäjoella.

Peräseinäjoen Toiveen kilpailukausi on jatkunut Martti Kankaan, Pasi Kärjen, Juha Julmalan, Esa Walliuksen, Juhani Tevaniemen ja tuoreimmissa PTS-60:n kansallisissa paluun kilpapöydille tehneen Anna Gavrilovan mainioiden otteluiden merkeissä.

Venäjän kansallisella junioritasolla menestynyt

Peräseinäjoen Toiveen Alajärven Jamin oppilaitoksesta löytämä Anna Gavrilova on Petroskoista kotoisin oleva ja Venäjällä kansallisella junioritasolla mainiosti aikoinaan menestynyt parikymppinen.

Gavrilova lähti PeTon mitalitoivona Ritola-hallissa järjestettyihin B- ja C-luokkien, rating alle 1900 ja 1700, Suomenmestaruuskilpailuihin.

C-luokassa Gavrilova eteni jatkopeleihin kahdella voitolla ja 3-1 -tappiolla KoKun Jarkko Riskulle.

Jatkokaaviossa kaatuivat erin 3–1 16-vuotias Ylivieskaa edustava seinäjokinen Risto Jokiranta, kokeneempi kotkalaisen Sunilan Sisun Vesa Haapasalo ja sitten 19-vuotias Santeri Korhonen Nurmeksen Sepoista sekä 16-vuotias Juho Kahlos Vantaalta (TIP-70).

Finaalissa oli vuorossa revanssi vaasalaisesta Riskusta, jonka nostelupeli ei enää purrut Gavrilovalle, vaan 3–1 (11–13, 11–5, 11–4, 11–6) -voittolukemat olivat tosiasia. Gavrilova saavutti Toiveen pöytätennishistorian ensimmäisen Suomen mestaruuden kaksinpeliluokissa.

Nelinpelissä iloiset ja hymyilevät naiset Gavrilova ja helsinkiläisen Mejlans Bollföreningenin Ildiko Kadar voittivat alkupooliottelunsa.

Loppukaavio menikin rallatellen, kun kaikki kaatuivat erin 3–0 ylivoimaisin erälukemin.

Näin myös nelinpelissä Toiveen ensimmäinen SM-tason kultamitali oli tosiasia.

Yhteensä Toiveen lyhyeen pingishistoriaan on mahtunut jo 8 SM-mitalia ja kymmenittäin palkintosijoituksia kansallisista kisoista.

Toivottavasti menestys jatkuu, Annalta sitä voidaan odottaa jopa naisten pääluokista.

JUHA JULMALA