Järviseudun kunnanjohtajien raju marssitempaus ”THE MAYOR MARCH” leviää Kiinassa

Vimpelin kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli kertoo julkaisemassaan tiedotteessa, että Alajärven, Lappajärven ja Vimpelin kuntien johtajien kävelytempaus Lappajärven ympäri on saanut huomiota Kiinassakin jopa niin, että sielläkin on toteutettu kävelymarssi ja kävelymarssipaitoja on päätynyt Kiinan muurille asti.

– ”Pieni” marssi saattaa tuottaa kunnille paljon näkyvyyttä ja positiivista yhteishenkeä koko seutukuntaan, toisinaan tämä saattaa levitä aina Kiinaan asti, kertoo Sam Leijonanmieli tiedotteessaan.

TIEDOTE, julkaisuvapaa 21.7.2020 kello 15.00.

Alajärven (Vesa Koivunen), Lappajärven (Sami Alasara) ja Vimpelin (Sam Leijonanmieli) kunnanjohtajat tekivät hurjan marssitempauksen kävelemällä kesäkuussa vuoden ennätyslämpötilassa (32C) Lappajärven (Euroopan suurin kraatterijärvi) ympäri.

Idea (mallia järjetön) lähti Lappajärven kunnanjohtaja Sami Alasaralta.

Matkaa kertyi 76 km ja marssi kesti kokonaisuudessaan 19h 30 min.

Kunnanjohtajat olivat nukkumatta noin 35h putkeen, sillä lähtö aikaistui suunnitellusta ja kukaan allekirjoittaneista ei kerennyt nukkumaan ennen marssille lähtöä. Kaikki tämä tehtiin yhteisen hyvän eteen. Tavoitteena oli järjestää maailman pisin yhtämittainen kunnanjohtajien kokous, saada positiivista energiaa seutukuntaan ja julkisuutta Euroopan suurimalle kraatterijärvelle ja Geo-Park hankkeelle. Yksi päätavoitteista oli myös tavata kuntalaisia ja keskustella heidän kanssaan alueen kehittämisestä.

Tempaus sai odotettua suuremman mittakaavan. Paikalle saapui useita satoja kuntalaisia tsemppaamaan ja huoltamaan kunnanjohtajiaan. Tempauksella oli myös tarkoitus tuoda positiivista henkeä koronan jälkeiseen melankoliaan.

Vimpelin kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli on kunnanjohtaja, mutta myös yrittäjä, jolla on vahvat Kiinan kontaktit. Leijonanmieli onnistui viime vuonna houkutella ystävänsä Aimee Cao:n perustama vientiyritys Dim Sum Oy rekisteröimään kirjansa Vimpeliin.

Dim Sum Oy vieraili Vimpelissä, Alajärvellä ja Lappajärvellä viime vuoden kesän aikana ja tutustui alueen investointi ja yrityspotentiaaliin.

Dim Sum oli järjestämässä yhdessä LPGA nimisen taideakatemian kanssa taidenäyttelyä maaliskuussa 2020 pidettäväksi Vimpelissä. Tämä kuitenkin peruuntui vallitsevan korona-epidemian takia. LPGA sai Dim Sum Oy:n toimittamana videomateriaalia kunnanjohtajien marssitempauksesta.

Tästä innostuneet kiinalaiset tarttuivat haasteeseen.

Marssitempauksesta tehtiin jo artikkeli kiinalaiseen lehteen, LPGA järjesti tapahtuman, jossa he tarttuivat kunnanjohtajien marssihaasteeseen: Kävellä Kiinassa yhteisen hyvän puolesta.

Kuvissa näkyy, kun kiinalaiset ovat printanneet ”THE MAYOR MARCH” paitoja.

Marssijoita on päätynyt paitoineen aina kiinanmuurille asti.

Tempauksen toivotaan kasvavan entisestään ja tavoitteena on saada haastettua syksyllä myös muita kunnanjohtajia, kuntia ja seutukuntia mukaan haasteeseen.

”Pieni” marssi saattaa tuottaa kunnille paljon näkyvyyttä ja positiivista yhteishenkeä koko seutukuntaan, toisinaan tämä saattaa levitä aina Kiinaan asti.

TEKSTI: Sam Leijonanmieli

Lisää aiheesta