Järviseutu-lehden verkko on avoinna kaikille koko postilakon ajan

Kaikki Järviseutu-lehden verkkosivuilla julkaistavat jutut ja näköislehdet ovat maanantaina 11. marraskuuta alkaneen postilakon aikana luettavissa ilman kirjautumista.

Lakko aiheuttaa isoja muutoksia Järviseutu-lehden painoaikatauluun sekä jakeluun. Siitä syystä lehden verkkopalvelu on päätetty avata kaikkien saataville.

Jotta mahdollisimman moni saisi kuitenkin myös paperilehtensä lakon aikana, paperilehden jakelua varten on tehty erityisiä poikkeusjärjestelyjä.

Niiden ansiosta suuri osa tilaajista saakin lehden lähes normaalisti.

Kaikkien tilaajien osalta postilakon vaikutuksia paperilehden toimittamiseen tilaajille ei kuitenkaan ole onnistuttu ohittamaan.

– Valitettavasti emme ole pystyneet järjestämään Postin palvelun korvaavaa jakelua koko levikkialueelle, mikä merkitsee sitä, että kaikki tilaajat eivät saa Järviseutu-lehteä lakon aikana. Verkkosivuilla Järviseutu-näköislehti on kuitenkin kaikkien luettavissa normaalin ilmestymisaikataulun mukaan, Järviseutu-lehden toimituksesta kerrotaan.

– Julkaisemme verkossa myös uutisia, joita emme paino- ja jakeluaikataulun muutoksen vuoksi ennätä saada paperilehteen. Verkkosivujamme seuraamalla lukijat pysyvätkin parhaiten ajan tasalla siitä, mitä levikkialueellamme tapahtuu.

Ilmoitukset on jätettävä jo torstaina

Postilakon takia Järviseudun painoaikataulua on pitänyt aikaistaa vuorokaudella. Perinteisen tiistain sijaan lehti painetaan lakkoviikoilla jo maanantaina aamulla.

Poikkeuksellinen painoaikataulu vaikuttaa luonnollisesti myös ilmoitusten jättämiseen.

Seuraavan viikon lehteen tulevat ilmoitukset pitää jättää jo edellisen viikon torstaina.

– Aikataulu voi olla joissain tapauksissa haastava, mutta ilmoitusten valmistamiseenkin pitää varata aikaa.

Toimituksellisen materiaalin osalta aikataulu on hieman ilmoituksia joustavampi joissakin asioissa.

– Aikataulu lehden tekemiseen on maanantaiaamuna erittäin tiukka. Siksi toivomme, että esimerkiksi yleisönosastokirjoituksia ja puffeja sekä muita tapahtumatietoja myös toimitus saisi jo torstaina. Vainajia-palstan tietoja otamme vastaan vielä maanantaiaamunakin ennen kello yhdeksää.

Järviseutu jaetaan lakon aikana kaikkiin talouksiin seuraavissa postinumeroissa:

62710 Kurejoki 62900 Alajärvi 62720 Sissala 62940 Hoisko 62730 Haukkala 62950 Paalijärvi 62740 Koskenvarsi 63500 Lehtimäki 62800 Vimpeli 63800 Soini 62860 Sahi Lisäksi lehteä on saatavana konttorilta, kirjastosta, kirjastoautosta ja alueen kauppaliikkeistä.