Jumalanpalvelukset striimataan Lehtimäen kirkosta, pyhäinpäivänä erityisjärjestelyt molemmissa kirkoissa

Alajärven Gabrielin kirkko on suljettu alttarialueen sisätilaremontin takia 12. lokakuuta ja 20. marraskuuta välisen ajan.

Pyhäinpäivän erityisjärjestelyihin liittyen kuitenkin pyhäinpäivänä Alajärvellä muistokynttilän voi hakea haudalle vietäväksi kirkon keskiristiltä.

Kappalainen Harri Silvolahti on kirkossa paikalla pyhäinpäivänä 31.10. kello 17-19.

Remontin aikana jumalanpalvelukset toteutetaan Lehtimäen kirkossa sunnuntaisin kello 10 striimattuna. Jumalanpalvelukset toteutetaan ilman läsnä olevaa seurakuntaa.

Pyhäinpäivää vietetään 31.10. Lehtimäellä seuraavasti: Jumalanpalvelus klo 13, jonka toimittaa Terho Kanervikkoaho, jumalanpalvelus striimataan. Kirkosta voi hakea klo 14-16 välisenä aikana läheisen tai omaisen muistokynttilän haudalle vietäväksi.

Jumalanpalveluksen livestreamit ovat katsottavissa Alajärven ev. lut. seurakunta Facebook -sivustolla.

Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä on kokouksessaan 6.10.2020 sopinut koko yhteistoiminta-aluetta, Alajärvi, Lappajärvi ja Vimpeli, käsittävistä varotoimenpiteistä ja suosituksista.

Tämän perusteella Alajärven seurakunnassa ei järjestetä yli 20 hengen sisä- ja ulkotapahtumia 31.10.2020 saakka, joten jumalanpalvelus toteutetaan ilman läsnä olevaa seurakuntaa.

Jumalanpalvelus on seurattavissa netissä, striimattuna lähetyksenä.

Pandemiajohtoryhmän varotoimenpiteitä noudattaen kirkollisten toimitusten osallistujamäärä voi olla enintään 20 henkilöä. Seura-, luento- ja kuorotoimintaa ei myöskään järjestetä.

Kasvomaskeja suositellaan käytettävän seurakunnan kiinteistöissä järjestettävissä alle 20 henkilöä kokoavissa tilaisuuksissa.

Teksti: Tiina Akomeah