Kasvomaskien jakaminen aloitetaan vähävaraisille henkilöille Alajärvellä, Lappajärvellä ja Vimpelissä – katso hakupisteet täältä

TIEDOTE

Kasvomaski on yksi keino ehkäistä koronavirustartuntojen leviämistä.

Ensisijaisen tärkeää on edelleen noudattaa 1-2 metrin turvavälejä aina kun mahdollista, pestä käsiä, yskiä hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan sekä välttää kasvojen koskettelua.

THL:n kasvomaskisuosituksen tavoitteena on suojata kanssaihmisiä mahdolliselta altistumiselta koronatartuntatilanteessa. Kasvomaski ei sovellu lapsille. Maskin ohjeiden mukainen käyttö onnistuu 15 vuoden iästä alkaen.

Lähtökohtaisesti jokainen kuntalainen on itse vastuussa omasta maskin käytöstään, maskien hankkimisesta ja tästä aiheutuvista kustannuksista.

Kenenkään taloudellinen tilanne ei kuitenkaan saa muodostua esteeksi suosituksen noudattamiselle. Alajärven kaupunki sekä Lappajärven ja Vimpelin kunnat jakavat maskeja jakelupisteistä ilmaiseksi sellaisille henkilöille, jotka eivät pienituloisuutensa takia pysty maskeja hankkimaan ja heillä on tarve maskien käytölle alla olevissa tilanteissa.

Maskia suositellaan käytettäväksi seuraavissa alla olevissa tilanteissa:

  • olet liikkeellä joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää.
  • olet matkalla koronavirustestiin ja kun odotat testin tulosta ja sinulla on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
  • palaat riskialueelta Suomeen ja siirryt maahantulopaikasta, kuten lentokentältä, karanteeniin ja lisäksi, jos sinulla on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
  • kasvomaskia voi käyttää alueellisen viranomaisen suosituksen mukaan myös muissa tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista.

Maskien hakupisteet ja hakuajat:

Alajärvi: kirjasto/aula, Kirkkotie 7 keskiviikkoisin klo 10-12 ja 13-15 sekä torstaisin klo 14-17

Lappajärvi: kirjasto/aula, Hyytiäisentie 6 keskiviikkoisin klo 10-16 ja torstaisin klo 14-17

Vimpeli: kirjasto/aula, Patruunantie 15 keskiviikkoisin klo 10-15 ja torstaisin klo 10-15

Lisää aiheesta