Kesäinen valokuvauskilpailu pyrkii ottamaan kantaa Lappajärvelle suunniteltuun tuulivoima-alueeseen

Kilpailun järjestää Suomen luonnonsuojeluliiton Pohjanmaan piiri yhteistyössä Järviseudun ympäristöyhdistys Kotikontu ry:n kanssa.

Kilpailun aiheena ja tarkoituksena on kuvata joko maisemakuvia tai eläinkuvia Lappajärvellä, Euroopan suurimman kraatterijärven rannoilla.

Etelä-Pohjanmaan maakuntajärven Lappajärven koillissektoriin ollaan kaavoittamassa Lappajärven kunnan toimesta massiivista teollista tuulivoima-aluetta Iso-Saapasnevalle, jossa on tavattu myös monia uhanalaisia eläinlajeja.

Valokuvakilpailulla on tarkoitus tuoda esille niitä luonto- ja maisema-arvoja, jotka häviävät pysyvästi, jos kaavoitettava tuulivoimala-alue annetaan toteutua.

Kilpailulla haetaan kesäisiä otoksia elävästä elämästä kuvattuna siten, että maisemavalokuvissa näkyvät kuvien taustalla kaavoituksen alla oleva tuulivoima-alue tai valokuvat kuten esimerkiksi luonto- ja eläinkuvat otetaan vaihtoehtoisesti kaavoituksen alla olevan tuulivoima-alueen sisältä.

Kilpailussa on kaksi kategoriaa, joihin osallistuminen on kaikille avointa. Kategoriat ovat Maisemakuvat sekä Luonto- ja eläinkuvat.

Kilpailuun osallistutaan digikuvilla. Palkintoina on rahapalkinnot kategorioiden parhaille. Kilpailuaikaa on 15.10.2019 saakka.

Tuomareina toimivat pohjalaiset valokuvaajat Esa Siltaloppi ja Benjam Pöntinen.