Kipua, surua, kauneutta, toivoa - laulaja ja lauluntekijä Viiviltä neljän kappaleen kokonaisuus Unelmat

Unelmat-ep on Mental Beauty Recordsin (MBR) neljän ennen julkaisemattoman kappaleen kokonaisuus, jossa laulaja-lauluntekijä Viivi kiteyttää ihmiselämään kuuluvan kivun, surun sekä kauneuden ja toivon.

– Ep kertoo omien unelmien toteuttamisen pelosta, siitä miltä tuntuu vetää toisten ihmisten taakoilla lastattua kivirekeä ja miltä tuntuu seurata voimattomana vierestä rakkaan ihmisen elämänhalun hiipumista, pohtii laulaja-lauluntekijä Viivi, alajärveläistaustainen Viivi Orvasto laulujen taustoista.

– Albumin kappaleet ovat syntyneet halusta sanoittaa omia taisteluita ja elämän kipukohtia. Omien pohdintojen ja oivallusten kautta haluan rohkaista niitä, jotka voivat samaistua kappaleiden ajatuksiin, Viivi toteaa.

Mini-albumin (ep) on tuottanut Inka Lappi, jonka käsialaa ovat myös kappaleiden kauniit sovitukset. Albumin kolme ensimmäistä laulua ovat henkilökohtaisia kuvauksia elämästä, kun taas viimeinen seuraa Viivin ensimmäisen singlen Hengitä jalanjäljissä ja sen tarkoitus on rohkaista ja voimaannuttaa kuulijaa.

– Toiveeni on, että ep:n kuulijalle jää viimeisen kappaleen myötä olo siitä, että hän pystyy mihin vain.

Viivin maaliskuussa 2019 julkaistu single Valitsen sut valittiin Spotify:n Iskelmä kuuluu kaikille -soittolistalle ja sitä tituleerattiin ”kesän parhaaksi hääbiisiksi”.

MBR on voittoa tavoittelematon levymerkki, joka on suunnattu mielenterveyskuntoutujille, kehitysvammaisille sekä heidän omaisilleen. MBR hanketta rahoittaa sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA). MBR:n tärkein toimintamuoto on Kulttuuripaja Stage, joka on verkossa toimiva musiikintekijöiden yhteisö, jossa eri ikäiset muusikot, tuottajat, kansitaiteilijat ja sanoittajat ympäri Suomen kohtaavat ja tuottavat yhteistyössä biisejä.