Koiviston uudessa kirjassa koskettavia tekstejä ja herkkiä luontokuvia

Viime syksynä ensimmäisen runokirjansa julkaisseelta Sirkka-Liisa Koivistolta on tullut uusi valokuva-runokirja.

Kuvatuin sanoin–punatulkkuja omenapuussa sisältää esikoiskirjan tavoin Koiviston tarkkasilmäisiä tekstejä muun muassa luonnosta, vuodenkierrosta, ikääntymisestä ja ihmissuhteista. Tekstejä ryydittävät Koiviston ottamat herkät luontokuvat.

Kirjan julkistamistilaisuutta vietettiin Alajärven kirjastossa toissa maanantaina.

Ahkera kirjoittaja

Koivisto on pitänyt kirjoittamisesta pikkutytöstä asti. Ensimmäisen runonsa hän muistelelee kirjoittaneensa pinkistä huulirasvasta.

Vuosien saatossa Koivisto jatkoi kirjoittamista mutta useimmiten hävitti tekstinsä. Kymmenisen vuotta sitten hän alkoi säästää niitä.

– Jossain vaiheessa mukaan tulivalokuvaus ja jossain vaiheessa kuvat ja tekstit loksahtivat yhteen.

Ensimmäisenä Koiviston tekstejä sai nähdäkseen hänen hyvä ystävänsä Hannele Koivunen, joka myös esitti runoja julkistamistilaisuudessa.

Sisareltaan saamansa myönteisen palautteen jälkeen Koivisto laittoi ”pitkällisen pohdinnan jälkeen” runojaan Facebookiin.

Ensimmäisessä kirjassa julkaistut tekstit olivat hyvin henkilökohtaisia. Koivisto totesi vuodattaneensa sielunsa niihin.

– Oli suorastaan pelottavaa avata kaikille, miltä minusta oikein tuntuu. Positiivisesta palautteesta tuli hyvä olo, kun huomasin, että olen teksteilläni oikeasti koskettanut jotakuta.

Uuden kirjan tekstit ovat pidempiä ja vähemmän henkilökohtaisia.

Molemmat Koiviston kirjat ovat syntyneet omakustanteina. Ensimmäiselle kirjalle hän olisi saanut kustantajan, mutta kustannussyistä kirjaan olisivat päätyneet vain tekstit.

Julkistamistilaisuudessa Koiviston teksteihin perustuvaa musiikkia esitti Sanna Joensuu-Salo.

OIKAISU: Hannele Koivunen on Sirkka-Liisa Koiviston ystävä, ei sisar, kuten tänään ilmestyneen Järviseudun jutussa kirjoitetaan.

>>>>>>> Stashed changes