Koko perheen talviseikkailu Soinissa

Näinä poikkeuksellisina aikoina Soinin kunnan liikuntapalvelut, Mannerheimin Lastensuojeluliiton Soinin yhdistys ja Soinin 4H-yhdistys haluavat aktivoida soinilaisia perheitä liikkumaan ja tekemään yhdessä asioita sekä nauttimaan talvesta turvallisesti.

Yhteistyön tuloksena Soinissa järjestetään talvilomaviikolla Koko perheen talviseikkailu -kampanja, johon osallistumalla voi voittaa myös arvontapalkintoja. Kampanja-aika alkaa lauantaina 27. helmikuuta ja päättyy sunnuntaina 7. maaliskuuta.

– Kun koronatilanteen vuoksi temppurataa ei voi nyt järjestää sisätiloissa, niin ajattelimme järjestää ulkona jotain, missä perheet voivat liikkua ja toimia turvallisesti, kertoi MLL:n Soinin yhdistyksen hallituksen jäsen Hanna Keskitalo.

Talviseikkailussa on kahdeksan rastia. Säännöt ovat yksinkertaiset. Ota perheen kesken selfie eri rasteilla. Jokaisella rastilla on ilmoitus kohdasta, jossa kuvan voi ottaa. Jokainen kuva on yksi arpa kampanjan arvonnassa.

Yhdestä rastista voi lähettää ainoastaan yhden kuvan, mutta perheen kiertäessä kaikki rastit voi saada enimmillään yhteensä kahdeksan arpaa. Arvonta suoritetaan viikolla 10. Pääpalkintona on 100 euron lahjakortti soinilaiseen yritykseen. Arvonnassa on myös rattikelkka ja tuotepalkintoja.

Kuvia voi lähettää kampanjan aikana WhatsAppilla liikuntasihteeri Janne Kujalalle (0400 790 643) tai toiminnanjohtaja Matti Puraselle (0400 649 873). Kuvia voi lähettää myös sähköpostilla osoitteeseen janne.kujala@soini.fi tai soini@4h.fi.

Kahdeksan rastia

Ensimmäinen rasti löytyy Linjanmäeltä, jossa on hyvä pulkkamäki koko perheelle. Linjanmäelle tulee kulkea Museonmäeltä Ketolantien loppupäästä, jossa on opastekyltti. Reitti kulkee noin 400 metriä talvimaastopyöräreitillä, jolla kannattaa kävellä uran keskellä.

Toinen rasti sijaitsee yhtenäiskoulun vieressä jääkiekkokaukalolla, joka tarjoaa luistelu- ja pelihetkiä koko perheelle.

Kolmas rasti on Museonmäellä kuntoradan lähtöpaikan läheisyydessä. Ajatuksena on, että perhe käy yhdessä hiihtämässä ja nauttimassa raikkaasta ulkoilmasta.

Neljäs rasti löytyy leikkipuisto Leikkimaasta, jossa talviaikana on luonnollisesti jonkin verran lunta, mutta polkuja varmasti tallaantuu eri leikkipaikoille.

Viides rasti sijaitsee Lintuharjun frisbeegolfradan parkkipaikalla. Sijainti on sopiva koko perheen yhteiselle lenkkeilylle.

Kuudes rasti on Herttualan tontilla, jossa voi sään salliessa käydä tekemässä lumiukon tai vaikkapa lumienkelin. Samalla voi osallistua Suomenselän Samoilijoiden #UlkonaKuinLumiukko-haasteeseen.

Seitsemäs rasti löytyy Kirkonmäeltä. Ajatuksena on ottaa selfie vaivaisakan kanssa. Vaivaisakka saattaa olla viikon aikana lomalla, mutta hänen muotokuvansa sieltä kyllä löytyy.

Kahdeksas rasti on Kuninkaanpolun ensimmäisellä nuotiopaikalla (Jokiranta). Uudelta Tukkitieltä pääsee nuotiopaikalle kelkalla tampattua uraa pitkin. Matkaa on noin 200 metriä. Nuotiopaikalla voi käydä yhdessä perheen kanssa vaikkapa paistamassa makkaraa.

TEKSTI: AARRE LÖYTÖMÄKI