Tilaajalle

Kollegat palkitsivat innostavan opettajan

Kun tekee paljon työtä sellaisen asian eteen, joka ei kiinnosta, puhutaan stressistä. Mutta jos asia on itselle tärkeä, sitä sanotaan intohimoksi, sanoo Myllykankaan koulun opettaja Sari Salo, joka palkittiin maanantaina Vuoden pohjalainen luokanopettaja -tunnustuksella. Valinnan tekivät omat kollegat eli Pohjalaiset Luokanopettajat ry. Palkitsijat toteavat lukuisten Suomen opettajien saaneen työhönsä konkreettista apua hänen ideoistaan ja materiaaleistaan.

Saloa kuunnellessa ei ole vaikea arvata, onko opettajan työ hänelle stressin aihe vai intohimo. Hän on kävelevä ideamylly, joka puhuu työstään silmät iloa loistaen. Ennen töihin lähtöä aamuvirkku ope on saattanut kehitellä jo uusia oppimispelejä kahvikupposen äärellä. Hän naurahtaa odottavansa pelien kokeilemista yhtä suurella innolla kuin oppilaansakin.

Oppimisen ilo ja toiminnallisuus ovat Salon avainsanoja. Uuden opetussuunnitelman myötä siitä on tullut päivän sana koko peruskoulussa.

Salo on toiminut 25-vuotisen uransa samassa kyläkoulussa. Muuallekin on kosittu, mutta mahtavaksi kehumaansa Myllykankaan kylää hän ei malttaisi ikinä jättää.

– Samaan porukkaan solahtivat täysillä menkijärveläiset muutama vuosi sitten.

Syksy on ollut yhtä haipakkaa sen jälkeen, kun Salon Peppu irti penkistä -opaskirja opettajille ilmestyi. Ensimmäinen painos vietiin käsistä yhdeksässä päivässä, nyt toinenkin painos on melkein lopussa. Salo on kiertänyt pitkin Suomea viemässä ideoita tuhansille opettajille.

– Moni on tullut sanomaan, että on tämän myötä innostunut ja inspiroitunut työstään uudestaan. Se tuntuu tosi hienolta. Kaikkien tärkein palaute tulee kuitenkin oppilailta joka päivä halauksina tai vaikka illan whatsapp-viestinä.

MINNA SALORANTA