Koronasuosituksia: Nuorisotiloissa korkeintaan 20 henkilöä kerrallaan, maa-kunnallisia rajoja ylittävää kilpailu- tai ottelutoimintaa ei suositella

Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmän on päivittänyt aikaisemmin antamiaan suorituksia ja tiedotti niistä 13.4.

Sen mukaan julkisissa sisätiloissa ja kaikissa yleisötilaisuuksissa suositellaan noudatettavan korkeintaan 20 hengen rajaa.

Tilaisuuksissa on kiinnitettävä erityistä huomiota tilan kokoon, jotta turvavälit voidaan pitää. Esimerkiksi nuorisotiloissa voi olla korkeintaan 20 henkilöä kerrallaan paikalla.

Lasten ja nuorten harrastustoiminta voi jatkua turvaetäisyydet ja hygieniakäytännöt huomioiden. Ottelut ja turnaustoiminta suositellaan järjestettäväksi ilman yleisöä ja maa-kunnallisia rajoja ylittävää kilpailu- tai ottelutoimintaa ei suositella.

Muu aikuisten harrastustoiminta, esim. kuntosalit, kuntien ja kaupungin tiloissa voi jatkua, seuraavat asiat huomioiden: mahdollisuuksien mukaan turvavälit otetaan huomioon, huolehditaan hyvästä käsihygieniasta, ohjaajat/valmentajat käyttäisivät kasvomaskia.

Työväen- ja kansalaisopistojen ja taiteen perusopetuksessa huomioidaan turvavälit ja kasvomaskin käyttö ja liikuntaopetuksessa on otettava huomioon aikuisten harrastustoimintaan annetut suositukset.

Uimahalliin otetaan kerrallaan 40 asiakasta ajanvarauksen kautta. Kuntosalin puolelle korkeintaa 10 asiakasta kerrallaan. Saunatilat ovat suljettuina.