Kunnanjohtaja Sami Gustafsson on ideoinut uuden festivaalin Vimpeliin - tavoitteena päästä pesäpallomaailman pääkaupungiksi

Vimpelin kunta suunnittelee toteuttavansa vuonna 2020 kansainvälisen pesäpallofestivaalin kunnanjohtaja Sami Gustafssonin ideoimana.

Hanke on osa Vimpelin kunnan strategiaa tulla globaaliksi ”pesäpallon maailman pääkaupungiksi”.

– Suomen kansallislaji on pesäpallo, joka on kansainvälisesti ainutlaatuinen laji. Vimpeli on tunnettu Suomessa jo kauan ”pesäpallopitäjänä”, jossa Vimpelin Veto toimii monella saralla kunnan ”läpileikkaavana” voimana, kertoo kunnanjohtaja Sami Gustafsson.

Kunnanjohtajan mielestä tätä pesisbrändiä on hyödynnetty suhteellisen vähän.

Gustafsson vertaa kiinalaisten palloa ja suomalaisten pesäpalloa. Hänestä pesäpallon pitäisi olla kulttuuridiplomaattinen vientituote.

– Kiina harrastaa niin sanottua ”panda-diplomatiaa” lähettämällä pandoja ympäri maailmaa. Ihmiset pitävät hellyttävän näköisistä pandoista, jotka samalla ikään kuin ”vahingossa” levittävät positiivista mielikuvaa Kiinasta. Sama voisi myös päteä pesäpalloon.

Vuoden 2020 festivaaliin Vimpeli kutsuu kansainvälisiä vieraita. Festivaali koostuu erilaisista pesäpallopeleistä, show-tapahtumista, MM-kisat (missä lajissa, se selviää myöhemmin) ja e-Sports tapahtumasta. Tämän lisäksi iltaohjelmana järjestetään erilaisia tapahtumia Lakeaharjulla. Vimpelin markkinatapahtuma aiotaan järjestää myös samalla viikolla.