Kyläelokuvafestivaalin teemana tubettaminen

Valtakunnallisen kyläelokuvafestivaalin teemana on tänä vuonna tubettaminen: kilpailuun pyydetään tekemään maksimissaan viiden minuutin mittainen video ja lataamaan se YouTubeen hashtagilla #LAtube2018 syyskuun loppuun mennessä.

– Tubevideo on teemaltaan vapaa. Se voi olla my day, haastevideo, arvostelu, lyhytelokuva tai mikä tahansa kertomus, jonka itse kuvaat ja lataat tubeen yllämainitulla tunnuksella. Voit myös lähettää videolinkin yhteystietoineen sähköpostiin kylaelokuva@gmail.com tai whatsapilla numeroon 040 630 8110. Kilpailussa ei ole ikärajoja, toteavat järjestäjät.

– Kyläelokuvafestivaalin finaaliin pääsee kuusi videota: kolme tubetykkäysten perusteella ja kolme raadin valitsemaa. Finaalivideoista antaa kommentit ja valitsee parhaan Suomen huipputubettajiin kuuluva Pinkku Pinsku. Videon tekijöille on luvassa tietenkin palkintoja, katso tarkemmin kotisivulta kylaelokuva.fi

Pinkku Pinskun eli Pinja Sanaksenahon suku on äidin puolelta lähtöisin Alajärven Luoma-aholta ja perheellä on edelleen siteitä kylään.

– Senkin vuoksi on erityisen mieluisaa saada Pinkku Pinsku kisan pääesiintyjäksi. 15-vuotiaalla Pinkku Pinskulla on yli 230 000 seuraajaa ja uusi video ilmestyy kanavalle viikoittain. Myös hänen äitinsä tubettaa.

Kyläelokuvafestivaali on Luoma-ahon nuorisoseuralla Alajärvellä 20. lokakuuta. Järjestelyissä ovat kyläyhdistyksen tukena Aisaparin Kylille- ja Cinemaaseutu-hankkeet sekä Alajärven vapaa-aikapalvelut ja Osuuspankki.