Tilaajalle

Lääkäri Leena Uusitalo muistuttaa vastuunkannosta vaikean koronatilanteen keskellä: ”Tauti tarttuu erittäin herkästi”

Viikon aikana huonoon suuntaan mennyt Lappajärven koronatilanne on pahentunut entisestään. Perjantaina todettiin 12 uutta koronatartuntaa, mikä merkitsee, että yhteensä viikon aikana on todettu 37 uutta koronatapausta. Lauantaina ilmoitettiin edelleen 11 uudesta tartunnasta, joten yhteiskoulun tartuntaketjussa on 48 tartuntaa.

Perjantaina ilmoitettiin, että Lappajärven yhteiskoulun 4.-6. luokat siirretään koko ensi viikoksi etäopetukseen. Lisäksi kaikki ryhmäliikuntaharrastukset pannaan tauolle ensi viikon ajaksi.

Järvi-Pohjanmaan terveyskeskuksen tartuntataudeista vastaava lääkäri Leena Uusitalo pitää tämänhetkistä tilannetta erittäin vaikeana.

Hän kuitenkin luottaa tilanteen taittumiseen, kunhan ihmiset kantavat vastuunsa hankalan tilanteen keskellä.

– Ehdottomasti kaikkien pitää nyt käyttää maskia, sillä tauti tarttuu erittäin herkästi, hän sanoo.

Lappajärven rokotustilanne on hänen mukaansa Järviseudun parhaimpia. Kaikilta yli 12-vuotiailta edellytetäänkin maskin käyttöä, minkä lisäksi vierailuja hoitokodeissa suositellaan vältettävän tällä ja ensi viikolla.

Aiemmin uutisoidusta Järviseudun ammatti-instituutin tartuntatapauksesta ei toistaiseksi ole aiheutunut jatkotartuntoja. Karanteenissa on noin 200 henkilöä.

JOONAS KANANEN

Lisää aiheesta