LähiTapiola lahjoittaa viisi pelastusrengasta Etelä-Pohjanmaan alueelle – Yksi lahjoitettavista pelastusrenkaista Alajärvelle

LähiTapiola Etelä-Pohjanmaa lahjoittaa viisi pelastusrengasta Etelä-Pohjanmaan alueelle.

Renkaiden paikat valikoituivat sosiaalisessa mediassa paikallisilta saatujen ehdotusten pohjalta.

Tänä kesänä ihmiset saattavat liikkua tavallistakin enemmän kotimaassa ja vesien äärellä, jonka myötä tulee olla erityisen varuillaan.

Suomessa hukkuu edelleen vuosittain keskimäärin noin 150 ihmistä, mikä on asukaslukuun suhteutettuna huomattavasti enemmän kuin muissa Pohjoismaissa. Alkuvuonna suru-uutisia on kantautunut vesiltä myös enemmän kuin useaan vuoteen, selviää Suomen Uima- ja Hengenpelastusliiton (SUH) ennakkotilastosta.

Kasvanutta hukkuneiden määrää saattavat selittää leuto talvi ja ihmisten lisääntynyt liikkuminen luonnossa. Myös koronavirusepidemian aikaiset poikkeusolot ovat saaneet ihmiset ulkoilemaan enemmän.

– Noin kolmasosa hukkumisista tapahtuu ihmisten pudottua syystä tai toisesta veteen. Joskus jalka lipeää kalliolla tai muualla luonnonvesien ääressä, mutta usein tippumisia tapahtuu myös laitureilla, satamissa tai jokien penkoilta. Näissä rakennetuissa paikoissa ylösnouseminen voi olla vaikeaa, ellei paikalla ole varta vasten asennettuja tikkaita tai muita rakenteita, joista ottaa tukea. Tällöin on tärkeää, että tilanteen nähneillä on jotain kättä pidempää, kuten pelastusrengas, jonka voi heittää pudonneelle kelluttavaksi apuvälineeksi, sanoo SUH:n toiminnanjohtaja Kristiina Heinonen.

Alajärven kaupunginpuutarhuri Niina Jussinmäki saapui 16.6.2020 vastaanottamaan pelastusrengasta ja pelastusämpäreitä LähiTapiolan Alajärven toimistolle.

– Pelastusrengas tullaan sijoittamaan Pynttärin uimarannalle, joka on vilkkaassa käytössä, kertoo Jussinmäki.

Jussinmäen mukaan pelastusämpärit jaettaneen eri puolelle Alajärveä yleisille uimarannoille.

– Tänä kesänä monet saattavat kokeilla veneilyä tai mökkeilyä ensimmäistä kertaa. Myös ilmojen lämpeneminen houkuttelee vesistöjen äärelle. Lahjoittamalla pelastusrenkaita haluamme osaltamme tehdä eteläpohjalaisten kesänvietosta turvallisempaa – myös tänä poikkeuskesänä, sanoo palveluneuvoja Niina Mäkelä LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan Alajärven toimistolta.

Kaikki viisi pelastusrengasta luovutetaan kohteisiin kesäkuun aikana. Paikat valittiin paikallisilta yksityishenkilöiltä ja yhteisöiltä sosiaalisessa mediassa saatujen ehdotusten pohjalta.

Rengaslahjoitukset ovat osa LähiTapiolan ja SUH:n yhteistyötä vesiturvallisuuden lisäämiseksi.

Lisää aiheesta