Lappajärvellä todettu kahdeksan uutta tartuntaa tiistain jälkeen: kaikki uudet tartunnat yhteiskoulussa

Tiistaina annetun Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmän tiedotteen jälkeen Lappajärvellä on todettu kahdeksan uutta koronavirustartuntaa. Tartunnat on todettu yhteiskoulun oppilailla tai henkilökunnalla.

Yhteiskoulun tartuntojen alkuperää ei ole vielä saatu selville. Järviseudun ammatti-instituutti Jamissa todettu tartunta on peräisin toisesta maakunnasta, mutta Jamin ja yhteiskoulun tartuntojen väliltä ei ole löydetty yhteyttä. 

Useita henkilöitä on asetettu karanteeniin uusien tartuntojen johdosta, vaikka kaksi rokoteannosta voi estää karanteeniin joutumiselta. Samassa perheessä tai taloudessa asuvat asetetaan karanteeniin (myös kaksi kertaa rokotetut) THL:n toimenpideohjeen mukaisesti. Tartuntaketjuun liittyy myös joukkoaltistuminen urheilujoukkueessa.

Koronavirukselle on voinut myös altistua aiempien kohteiden lisäksi:

su 17.10. klo 20-20.30 Heikin Grilli Lappajärvi, ei suu-nenäsuojusta käytössä

Tällä hetkellä suosittelemme rajoittamaan lähikontakteja, käyttämään suu-nenäsuojusta kun turvavälien pitäminen ei ole mahdollista sekä hakeutumaan tarvittaessa koronavirustestiin. Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä kokoontuu seuraavan kerran huomenna 21.10. ja antaa tarvittaessa uusia suosituksia tai toimenpideohjeita.

Lisää aiheesta